De ce a fost iertată de 5 ani de puşcărie "Regina şpăgii din Justiţie"

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, supranumită "Regina şpăgii din Justiţie", care a luat mită pentru a-l scăpa de închisoare pe afaceristul Dinel Staicu, a fost iertată de 5 ani de puşcărie.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu (60 de ani), condamnată la 7 ani de închisoare pentru corupţie, a fost liberată condiţionat din Penitenciarul de femei Târgşor în urmă cu fix o săptămână. Nu a scris cărţi, nu a muncit, dar a urmat cursul de "Dezvoltarea Universului cunoaşterii" - Planeta Albastră şi programul religios "Cuvântul care zideşte".

Veronica Cîrstoiu a fost găsită vinovată şi condamnată anul trecut pentru că primit şpagă 630.000 de euro de la omul de afaceri Dinel Staicu în schimbul pronunţării unei sentinţe favorabile. Astfel, completul din care făcea parte judecătoarea a anulat condamnarea definitivă de 7 ani de închisoare primită de milionar în dosarul de fraudare a Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Fosta judecătoare a ajuns mai devreme acasă în baza unei prevederi din vechiul Cod Penal, potrivit căreia o femeie, care are vârsta peste 55 de ani, poate fi liberată condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei în cazul condamnării care nu depăşeşte 10 ani.

Veronica Cîrstoiu a început executarea pedepsei la 3 iunie 2016, şi teoretic s-ar fi liberat pe 8 mai 2022, adică ar fi trebuit să stea după gratii 2.556 zile de închisoare.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.