SRI a prevenit formarea celulelor teroriste în România, spune directorul George Maior

Epoch Times România
29.03.2012

Serviciul Român de Informaţii a prevenit formarea unor celule teroriste în România şi a ajutat alte state ale Uniunii Europene în prevenirea unor atentate, a declarat, directorul SRI, George Maior, la România TV.

"Serviciul a prevenit formarea unor celule teroriste pe teritoriul României. Mai mult, a ajutat alte state, punctual, în prevenirea unor atentate, state din Uniunea Europeană", a spus Maior.

În privinţa lui Omar Hayssam, fugit în Siria, George Maior a subliniat că aducerea sa în România rămâne o prioritate pentru SRI.

În context, Maior a subliniat că acordul care permite extrădarea lui Omar Hayssam din Siria rămâne în vigoare indiferent de evoluţiile interne din statul arab.

"Asemenea acorduri rămân în vigoare indiferent de evoluţiile interne posibile", a spus şeful SRI, la postul România TV.

El a recunoscut însă că evenimentele violente din Siria sunt "un factor, bineînţeles", care îngreunează aducerea lui Omar Hayssam în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa în cazul răpirii a trei jurnalişti români în anul 2005.

Maior a precizat că şi la capturarea traficantului rus de armament, Viktor Bout, SRI a avut o contribuţie foarte importantă, în cooperare cu alte agenţii şi cu Parchetul.

"În cooperare şi cu alte agenţii, cu Parchetul, cu alte agenţii internaţionale, a avut o contribuţie chiar foarte importantă, pentru care a mulţumit directorul FBI, când a vizitat România", a afirmat directorul SRI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor