Dacian Cioloş efectuează o vizită oficială la Berlin. Pe agendă, întâlnire cu Angela Merkel

Premierul Dacian Cioloş vizitează joi Berlinul, la invitaţia cancelarului federal german, Angela Merkel. Din delegaţia oficială condusă de premier fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru Dragoş Tudorache.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Potrivit comunicatului de presă remis de Guvern, întrevederile aflate pe agenda premierului vizează întărirea relaţiilor bilaterale cu Germania şi stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenţia Consiliului European desfăşurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migraţia şi politica externă a Uniunii Europene.

De asemenea, vizita în Germania va constitui un prilej pentru a dezvolta relaţiile economice şi a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri.

În cadrul vizitei, Cioloş va avea o întrevedere cu Angela Merkel, urmată de un prânz de lucru şi de o conferinţă de presă comună. De asemenea, premierul va avea întâlniri cu reprezentanţi ai Grupului parlamentar de prietenie din Bundestag şi ai comunităţii româneşti din Germania.

"Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează 1/5 din comerţul exterior al ţării noastre. Schimburile comerciale bilaterale au crescut în medie cu 8-10% în cursul ultimilor 6 ani. În 2014 s-a atins nivelul record de 21,3 miliarde euro (din care exportul românesc 10,1 miliarde euro, iar cel german 11,2 miliarde euro). Potrivit datelor statistice BNR din 30.09.2015, Germania este unul dintre principalii investitori în economia românească (cca. 7 miliarde euro).", mai informează Guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne