Curtea de Apel Bucureşti a amânat judecarea cererii de suspendare a falimentului FC Rapid

În urma acestei decizii, gruparea alb-vişinie riscă să nu mai poată fi înscrisă în ediţia 2016/2017 a Ligii 1
Echipa de fotbal FC Rapid (arhivă)
Echipa de fotbal FC Rapid (arhivă) (FC Rapid/facebook)
Marius Drăgoi
12.07.2016

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru data de 20 iulie judecarea cererii de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a clubului de fotbal din capitală, dictată de Tribunalul Bucureşti în data de 13 iunie.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece avocatul clubului FC Rapid, Gabriela Mina, nu avea mandat de împuternicire din partea lichidatorului judiciar Aurel Brihac, în numele căruia se depusese cerea de suspendare a hotărârii de faliment, acesta aflându-se în concediu. În aceste condiţii, preşedinta completului Dana Simona Arjoca a refuzat să judece pe fond cererea.

Pentru a obţine, totuşi, un nou termen, avocatul grupării din Giuleşti a depus un mandat de reprezentare a companiei Azuga Waters, companie creditoare a clubului şi controlată de acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru.

În urma acestei situaţii, gruparea alb-vişinie riscă să nu mai poată fi înscrisă în ediţia 2016/2017 a Ligii 1, Adunarea generală la LPF urmând să ia o decizie în acest sens.

La termenul de marţi, la Curtea de Apel, au asistat şi aproximativ 20 de suporteri rapidişti, majoritatea îmbrăcaţi cu tricouri cu însemnele clubului giuleştean.

FC Rapid Bucureşti a intrat în insolvenţă în urmă cu 4 ani în urma datoriilor de aproximativ 18 milioane de lei pe care acesta le avea. La vremea respectivă au fost deschise procese în instanţă de către foşti antrenori, jucători şi furnizori care nu-şi primiseră drepturile, ei cerând de altfel falimentul în instanţă.

Judecătorii Tribunalului din capitală au hotărât intrarea în faliment în urma unui proces deschis de către fostul jucător al Rapidului, Ionuţ Cristian Stancu, care are calitatea de reclamant, iar SC Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar Andronache Cristina, are calitatea de debitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor