Cursele Preşedinţiei aduc bani în plus avionului Tarom, precizează Traian Băsescu

Avion al companiei romane Tarom (www.tarom.ro)
Liviu Şerbănescu
16.03.2013

Avionul Tarom, despre care s-a spus că „toacă” anual 7 milioane de euro pentru cursele preşedintelui, are aceste costuri chiar şi dacă nu este folosit şi stă în hangar, a declarat vineri, de la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu.

„Mi s-a părut atât necinstit faptul că se spunea public că se cheltuie 7 milioane de euro pe an ca să meargă preşedintele cu el. E o minciună, atât costă întreţinerea lui, indiferent ce faci cu el. Probabil va trebuie să luăm un charter de la Lufthansa sau de la un alt privat. Acel avion stătea în hangar cu aceste costuri, din lipsa deciziei de a fi vândut. Faptul că atunci când aveam deplasări îl închiria Preşedinţia, îi mai aducea un ban”, a declarat preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a vorbit apoi despre importanţa unui avion pentru Preşedinţie, având în vedere că se pot întâmpla catastrofe, la care şeful statului trebuie să fie foarte prompt.

„Eu am următoarea problemă: dacă în timp ce sunt la un Consiliu, în România apare un dezastru. Eu spun că nu pot veni pentru că aştept cursa Tarom de la nu ştiu ce oră. Preşedintele trebuie să aibă comunicaţiile pe avion tot timpul, pentru că oricând se vor întâmpla lucruri”, a conchis preşedintele.

Relu Fenechiu: Aeronava prezidenţială trebuie vândută deoarece aduce pierderi de peste 70 milioane euro pentru Tarom

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat acum două săptămâni că aeronava prezidenţială trebuie vândută pentru că aduce pierderi uriaşe companiei Tarom.

Prin urmare, Air Force One de România ar provoca Taromului “pierderi de 70 de milioane de euro anual”, în condiţiile în care pierderile înregistrate de Tarom în ultimii patru ani se ridică la un miliard de lei.

“Aeronava prezidenţială ar trebui vândută, deoarece pierderile provocate de acest avion se ridică la peste 70 de milioane de euro pe an”, a argumentat ministrul Transporturilor.

După întâlnirea oficialului de la Transporturi cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), la sfârşitul lunii ianuarie, Relu Fenechiu a precizat că în cazul Tarom este în derulare elaborarea strategiei de privatizare şi statul ar putea ceda un pachet de peste 20% din acţiuni.

Planul vizează revizuirea tuturor operaţiunilor companiei, eficientizarea acestora şi creşterea încasărilor, din cauza faptului că vânzările şi activitatea de management a fost deficitară în ultimii ani.

Ulterior, preşedintele a declarat că nu mai utilizează de ani de zile aeronava prezidenţială, ci închiriază un avion de la Tarom.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor