Cuprinsă de caniculă, Spania se luptă cu incendii de vegetaţie

Incendiu de vegetaţie
Incendiu de vegetaţie (Youtube - captură ecran)

Pompierii s-au luptat, sâmbătă, pentru a ţine sub control incendiile de vegetaţie din Spania, în timp ce un val de căldură neobişnuit pentru acest sezon a dus temperaturile aproape de maxime record, informează Reuters.

Spania se îndrepta spre cele mai ridicate temperaturi de început de vară din ultimele decenii, cu prognoze între 40-42 de grade Celsius în Zaragoza, în nord-est, şi în zone din Navarra şi La Rioja, în nordul Spaniei, potrivit agenţiei meteorologice naţionale AEMET.

Multe zone din Europa de Vest au fost sufocate de temperaturi neobişnuit de ridicate în ultimele zile, ceea ce a agravat temerile legate de schimbările climatice.

În Zaragoza, unde se preconizează cea mai ridicată temperatură din Spania, de 42 de grade Celsius, oamenii de la o piaţă agricolă au fluturat evantaie şi ziare, au stat la umbră şi s-au hidratat. Până la ora 16.00, temperatura ajunsese, sâmbătă, la 40,9 grade Celsius.

Condiţiile uscate şi vântoase au provocat incendii în mai multe zone, Zamora, în apropiere de graniţa cu Portugalia, fiind printre cele mai afectate.

Aproape 20.000 de hectare de teren au ars în lanţul muntos Sierra de la Culebra, iar incendiul este "încă activ", a precizat într-o postare Twitter guvernul regional din Castilia şi Leon, unde se află Zamora.

Sâmbătă după-amiază, acesta a anunţat că 11 sate au fost evacuate şi că aproximativ 500 de pompieri lucrau pentru a stinge flăcările.
Nu au fost raportate decese sau răniţi.

Flăcările au făcut ravagii la periferia satului Caudiel din Castellon, în estul Spaniei.

Pompierii, care purtau măşti, ochelari de protecţie şi căşti de protecţie, s-au străduit să ţină flăcările sub control. Ei au ajutat la evacuarea locuitorilor, unii dintre ei târându-şi cu ei câinii şi caii, în timp ce fumul plutea prin sat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură