Cum l-a informat judecătoarea Barbălată pe fostul şef SIPI Ilfov despre percheziţii

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
30.07.2012

Fostul şef al SIPI Ilfov, Mihai Vlad, a aflat despre percheziţiile care urmau să aibă loc la el acasă de la judecătoarea Georgeta Barbălată, cu care era prieten de multă vreme. Cei doi s-au întâlnit la un restaurant, unde judecătoarea i-a dat informaţiile despre mandatul de percheziţie emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Detaliile despre mandatul de percheziţie erau confidenţiale, dar acest lucru nu a împiedicat-o pe judecătoare să le dezvăluie, conform unor surse judiciare.

Procurorii DNA au continuat cercetările cu citarea lui Marcel Sâmpetru şi Mihai Vlad. Sâmpetru a fost citat pentru a participa la percheziţionarea informatică a unor telefoane mobile şi a altor dispozitive electronice ridicate de anchetatori în urma percheziţiilor din acest dosar, după care va urma laptopul lui Sâmpetru.

Judecătoarea Barbălată a fost pusă sub învinuire în dosarul penal în care mai sunt cercetaţi Vlad Mihai, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov şi procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru. Vlad Mihai este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, George Bălan este cercetat pentru complicitate, iar Marcel Sâmpetru pentru instigare la această infracţiune.

DNA a început urmărirea penală împotriva judecătoarei Georgeta Barbălată, fost purtător de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru favorizarea infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, moment în care ea a demisionat.

Ea este acuzată că, după ce a aflat de existenţa unei solicitări de autorizare a efectuării percheziţiilor domiciliare, formulată de DNA, l-a avertizat pe Vlad Mihai, învinuit într-un dosar penal aflat pe rolul DNA, că este posibil ca domiciliul său să fie percheziţionat şi că ar putea să aibă probleme la DNA, legate de anumite "servicii" pe care le-ar fi făcut procurorilor George Bălan şi Marcel Sâmpetru. Astfel, Vlad Mihai a avut timp suficient la dispoziţie pentru a distruge acte sau a ascunde documente care l-ar fi putut incrimina.

Procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru, de la Consiliul Superior al Magistraturii, cu ajutorul unor oameni politici, au încercat să ocupe funcţii înalte în justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor