Cum comentează premierul Ponta excesul de zel al inspectorilor ANAF (Video)

Victor Ponta
Victor Ponta (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Deşi este de părere că eventualele abuzuri ale inspectorilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie sancţionate, premierul Victor Ponta evidenţiază, totuşi, că există o aşa-zisa frăţie a evazioniştilor fiscali care critică de zor instituţia pentru că nu vrea să plătească taxele şi impozitele pe care le datorează statului.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că inspectorii ANAF au închis firme pentru inadvertenţe contabile de câţiva lei, premierul Victor Ponta a replicat:

"Cred următorul lucru - Dacă există abuzuri făcute de către cei de la ANAF, cu siguranţă aceste abuzuri vor fi sancţionate, dar, în acelaşi timp, văd că există deja o frăţie a evazioniştilor fiscali. Dar văd că este vorba despre o frăţie a evazioniştilor fiscali. Avem companii, şi în media, care datorează bugetului de stat peste 100 milioane lei şi, atunci evident, ei atunci se luptă cu ANAF să nu plătească taxe şi impozite. Cred că ar fi corect ca cei care critică, în primul şi în primul rând, să îşi plătească ei taxele şi impozitele, pentru că altfel, când nu plăteşti nicio taxă şi niciun impozit, e aşa uşor să critici... Toată lumea, de la mic la mare, toată lumea trebuie să respecte legea".

ANAF, instituţie aflată în subordinea Guvernului prin Ministerul Finanţelor, a început să închidă micile firme - magazine, restaurante, baruri, cafenele etc - găsite cu o inadvertenţă contabilă chiar şi de 3 lei. Numai zilele trecute, câteva zeci de firme au fost sigilate şi li s-a aplicat pe uşi sau geamuri anunţul "Activitate suspendată de Antifraudă ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale".

Recomandăm şi Marea cruciadă împotriva evaziunii. ANAF a ajuns să închidă micile firme pentru datorii de câţiva lei

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.