Cum a scăpat Ghiţă de Beciul Domnesc? Un misterios deputat PSD l-a dat pe mâna DNA pentru că şi-ar fi şantajat colegii

Acuzat de multiple fapte de corupţie într-un proaspăt dosar marca DNA, Sebastian Ghiţă a reuşit să scape de "Beciul Domnesc" graţie votului dat de colegi săi deputaţi. Se pare că patronul România TV a folosit şi alte metode în afară de discursul său din plen pentru a-şi "sensibiliza" colegii.
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Andrei Pricopie
04.04.2016

La un pas de a ajunge după gratii pentru corupţie, Sebastian Ghiţă a apelat la şantaj pentru a-şi convinge colegii din Camera Deputaţilor să respingă cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării sale, a declarat un deputat PSD, cu identitate protejată, în faţa procurorilor anticorupţie, potrivit Mediafax.

"În ziua votului, Ghiţă Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile politice şi i-a rugat să nu voteze cererea, promiţându-le direct sau lăsându-le să se înţeleagă că atunci când au nevoie, uşa televiziunii RTV le este deschisă, având în vedere şi faptul că urmează două campanii electorale anul acesta. A fost de la sine înţeles că, în cazul unui vot în favoarea arestării observat, consecinţele erau dezastruoase pentru cel în cauză", a precizat parlamentarul cu identitate protejată în faţa procurorilor anticorupţie.

De asemenea, deputatul a precizat în declaraţia pe care a dat-o la DNA că votul ar fi putut fi observat în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, lucru care, potrivit parlamentarului, nu se mai întâmplase niciodată până atunci, ceea ce ar fi însemnat că "există posibilitatea ca din cele patru camere, una să fie a postului România TV sau chiar a lui personală, scopul fiind de a monitoriza votul fiecărei persoane care trecea pe la urne.

"A fost prima dată de când sunt parlamentar când s-a permis la un vot cu bile să fie lăsate camerele la balcon pentru a avea vizibilitate maximă. Ghiţă Sebastian Aurelian foloseşte televiziunea sa că o formă de şantaj pentru oamenii politici, iar toată forţa financiară şi relaţională deţinută o foloseşte ca mijloc de a obţine în schimb avantaje personale de orice natură", susţine, în declaraţia dată în faţa procurorilor, martorul cu identitate protejată.

Misteriosul deputat PSD le-a mai spus procurorilor că îl cunoaşte personal pe acesta, precizând că "Ghiţă Sebastian Aurelian a avut în ultima perioadă şi are la acest moment atâta putere financiară şi relaţională încât deciziile lui au fost şi sunt respectate de conducerea Partidului Social Democrat şi mă refer aici, în principal la Victor Ponta şi Liviu Dragnea".

"Astfel, Ghiţă Sebastian Aurelian a putut să impună, în perioada mandatului lui Victor Ponta din aprilie 2012 până în noiembrie 2015, fără probleme, numirea, menţinerea sau revocarea în funcţii publice importante a unor persoane la nivel judeţean sau central. Această forţă a lui Ghiţă Sebastian Aurelian era şi este potenţată de deţinerea postului de televiziune România TV unde are posibilitatea să promoveze imaginea unor politicieni sau să-i distrugă", se mai arată în declaraţia dată în dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor