Cu ocazia scandalului Oltchim, Dan Diaconescu şi-a făcut reclamă gratuită de 256 de milioane de euro

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
02.10.2012

Dacă n-ar fi existat scandalul tentativei de privatizare a Oltchim Dan Diaconescu ar fi trebuit să plătească 256 de milioane de euro pentru a obţine aceeaşi vizibilitate la televiziuni. Pentru toate apariţiile, el a „investit“ însă doar 120.000 de euro, garanţia pe care a pierdut-o pentru că nu a achitat preţul acţiunilor.

Există destule persoane care susţin că garanţia de 120.000 de euro plătită de Dan Diaconescu la licitaţie a reprezentat de fapt un mic buget de campanie electorală.

Astfel, timp de 12 zile, Dan Diaconescu s-a aflat zi de zi, de dimineaţă şi până noaptea târziu, în atenţia presei şi a apărut la toate televiziunile, inclusiv în perioada de maximă audienţă (prime-time, între orele 19.00 şi 24.00).

Totodată, prezenţa lui la TV a echivalat cu o adevărată campanie de Public Relations.

Pe de altă parte, dacă un client publicitar ar fi cumpărat un spaţiu de expunere egal cu cel al lui Dan Diaconescu la principalele şapte televiziuni din ţară, ar fi trebuit să scoată din buzunar cel puţin 256 de milioane de euro, relevă adevărul.ro.

Suma reprezintă un „buget de campanie" uriaş pentru piaţa de publicitate şi comunicare din România, pe care niciun client de publicitate comercială nu l-a avut vreodată la dispoziţie pentru a cumpăra spaţiu de publicitate şi PR.

Procesul de privatizare a combinatului a eşuat luni seară, iar licitaţia pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim a fost anulată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor