CSM: Declaraţiile lui Ponta la adresa procurorului Jean Uncheşelu au adus atingere Justiţiei

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis marţi că premierul Ponta a subminat, din nou, autoritatea sistemului judiciar.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Declaraţiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului care s-a ocupat de dosarul "Turceni-Rovinari" au fost de natură să aducă atingere independenţei şi prestigiului justiţiei, a decis marţi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit Agerpres, CSM a decis apărarea independenţei justiţiei după ce şi-a însuşit marţi Raportul Inspecţiei Judiciare care, în urma verificărilor, a constatat că afirmaţiile lui Victor Ponta la adresa procurorului de caz sunt de natură a afecta reputaţia profesională a acestuia şi independenţa justiţiei

Consecinţa concluziilor IJ este că, prin afirmaţiile făcute de şeful Guvernului, a fost subminată autoritatea sistemului judiciar.

Reamintim că în ziua în care a fost trimis în judecată, premierul Ponta a găsit de cuviinţă să susţină, pe contul său de socializare că "singura problemă a ţării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu 10 ani!".

Afirmaţia premierului a declanşat revolta celor 90 de procurori prezenţi la Adunarea Generală a DNA, care au solicitat CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară.

Reamintim că premierul Victor Ponta este trimis în judecată pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne