Criticii vor fi reduşi la tăcere înainte şi în timpul celui de-al 18-a Congres din China

Un document postat on-line detaliază măsurile "de întreţinere a stabilităţii" în China înainte şi în timpul celui de-al 18-lea Congres Popular Naţional şi Conferinţei Politie Consultative a Poporului Chinez, planificate în această toamnă la Beijing.
Epoch Times România
09.02.2012

A fost postat on-line un document ce detaliază măsurile "de întreţinere a stabilităţii", care vor fi în vigoare în perioada "celor două conferinţe" (cel de-al 18-lea Congres Popular Naţional şi Conferinţa Politică Consultativă a Poporului Chinez) planificate în această toamnă la Beijing.

Se cere ca toate departamentele relevante să se angajeze într-o monitorizare cuprinzătoare şi non-stop a internetului, telefonului mobil şi mesajelor text, în scopul "ghidării opiniei publice" şi dizolvării oricărui focar de dizidenţă, în conformitate cu Radio Free Asia.

Documentul, postat sâmbătă pe site-ul Canyu.org, cere ca toate departamentele să îşi intensifice colectarea de informaţii, în special în legătură cu "orice mitinguri planificate şi violenţă instigată de forţe ostile interne şi externe". Scopul va fi blocarea şi ştergerea oricărei forme de informaţii dăunătoare în timp util, inclusiv de pe Internet sau reţelele de telefonie mobilă.

În ultimii ani, mass-media socială a permis vocilor disidente din Egipt, Rusia, Libia şi alte ţări să se unească, să iniţieze acţiuni în masă şi să avanseze cu agendele lor.

De asemenea, documentul încearcă să reducă drastic în masă acţiunea de promovare a petiţiilor în timpul celor două conferinţe, începând de la nivel local şi extinzându-se până la biroul din Beijing. Prioritatea va fi supravegherea atentă a petiţionarilor, precum şi pregătirile necesare pentru a face faţă oricăror situaţii de urgenţă.

Într-un interviu cu Radio Free Asia, Liu Yiming, bine-cunoscut în spaţiul social media din China, a declarat că instrucţiunile din document sunt explicite - un fenomen rar văzut şi contrar modului în care au fost tratate astfel de măsuri în trecut.

Liu a spus că mulţi dizidenţi influenţi, oameni de ştiinţă, petiţionari şi bloggeri au o parte din conturile lor online blocate, dovedind că PCC a făcut eforturi susţinute pentru a reduce la tăcere critica împotriva sa, astfel ca numai "o singură voce" să fie auzită, şi anume cea a aparatului de propagandă a partidului, atât înainte cât şi în timpul celui de-al 18-lea Congres Naţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor