Cristina Pocora: Premierul Victor Ponta şi PSD îşi bat joc şi de vacanţa românilor

Cristina Pocora
Cristina Pocora (Epoch Times România)

Deputatul PNL Cristina Pocora acuză PSD-ul că, la ordinul direct dat de prim-ministrul Victor Ponta, blochează în Parlament legea prin care românii pot beneficia în 2015 de vouchere de vacanţă.

Potrivit deputatei liberale, dezbaterea în comisii a actului normativ prin care atât angajaţii din sistemul public, cât şi cei din sistemul privat ar urma sa primească vouchere de vacanţă, a fost amânată marţi pentru a cincea oară de majoritatea controlată de PSD.

"Suntem deja aproape în luna mai, debutul oficial al sezonului de vacanţă, şi legea nici măcar nu a fost discutată în comisii. Urmează apoi, pentru a intra în vigoare, să parcurgă celelalte etape procedurale (dezbatere şi vot în plen, promulgare, normele de aplicare, ordin de ministru etc). Greu de crezut că, în aceste condiţii, românii vor beneficia de voucherele de vacanţă în anul 2015."atrage atenţia Pocora, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Deputatul opinează că, de fapt, aceasta este şi strategia Guvernului condus de Victor Ponta: ca voucherele de vacanţă să nu fie acordate în acest an. Astfel, Ministerul de Finanţe a trimis în Parlament o adresă prin care cere introducerea unui “amendament care să prevadă că în anul 2015 autorităţile şi instituţiile publice aplică dispoziţiile alin.(5) al art.8 din OUG nr.83/2014“.

Or, OUG-ul indicat de minister prevede, la alineatul indicat în adresă că, “în bugetele pe anul 2015 ale instituţiilor şi autorităţilor publice (…) nu se prevăd sume pentru acordarea de tichete‐cadou, tichete de vacanţă şi vouchere de vacanţă personalului din cadrul acestora”.

Practic, Guvernul ne spune: nu se vor acorda personalului din instituţii publice în 2015 aceste vouchere de vacanţă. Mai mult, tot amânând, tergiversând adoptarea acestei legi ne trezim că trece vara şi nici măcar agenţii economici nu vor putea să pună în aplicare această lege. Cu alte cuvinte, Victor Ponta şi PSD blochează şi îşi bat joc de tot ce înseamnă vacanţa românilor din acest an”, declară deputatul PNL Cristina Pocora, vicepreşedinte al Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne