Cristina, fiica cea mică a familiei regale din Spania, va fi chemată în instanţă pe 8 februarie

Infanta Cristina, fiica cea mică a regelui Spaniei.
Infanta Cristina, fiica cea mică a regelui Spaniei. (David Ramos / Getty Images)
P. P.
13.01.2014

Inculpată pentru fraudă şi spălare de bani, Infanta Cristina, cea mai mică dintre fetele cuplului regal spaniol, a fost chemată pentru declaraţii în faţa instanţei din Madrid, primul termen stabilit fiind pe data de 8 februarie, anunţă Agerpres.

Conform mediei spaniole, Ducesa de Palma de Mallorca este inculpată pentru mai multe delicte fiscale, printre care fraudă şi spălare de bani alături de soţul său, Inaki Urdagarin, cercetat pentru deturnare de fonduri publice.

Infanta Cristina nu a contestat decizia tribunalului şi este hotărâtă să apară în faţa instanţei cât mai curând posibil pentru a-şi explica nevinovăţia, au transmis avocaţii aceştia. Aceasta are încredere că odată ce îşi va explica nevinovăţia în faţa instanţei presupusele delicte vor fi clarificate definitiv.

Casa Regală a Spaniei a declarat că acceptă decizia judecătorului, însă o consideră ieşită din comun din cauza faptului că judecătorul s-a bazat pe un raport al unei asociaţii particulare în loc să i-a în consideraţie materialele oficiale ale inspectorilor fiscali.

Decizia tribunalului spaniol nu a fost contestată nici de avocatul statului. Avocaţii Ducesei au obţinut o reprogramare a datei de judecată, de pe data de 8 martie, pe data de 8 februarie la insistenţele clientei lor.

Pe 7 ianuarie, judecătorul responsabil cu cazul soţului ei a acuzat-o pe Infanta Cristina de spălare de capitaluri în administrarea unei firme şi fraudă fiscală, infracţiune pe care le-ar fi comis în complicitatea cu acesta.

Avocaţii apărării au precizat că Infanta Cristina nu a pus la îndoială niciodată onestitatea soţului ei şi a semnat documentele pe care acesta i le aducea din dragoste şi încredere.

Cristina Federica Victoria Antonia de la Santísima Trinidad de Borbón y de Grecia, pe scurt Infanta Cristina, este cea mai mică fiică a regelui Juan Carlos şi a reginei Sofia, iar din 2013 este a şaptea în linia de succesiune la tronul Spaniei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor