Cristian David s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al R.Moldova

Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni (Epoch Times România)
Epoch Times România
28.03.2013

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut o întrevedere, miercuri, cu Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Cu acest prilej, ministrul David a evocat semnificaţia deosebită a zilei de 27 martie, zi în care, cu 95 de ani în urmă, a fost hotărâtă Unirea Basarabiei cu România, ca rezultat al voinţei poporului, dar şi al muncii şi clarviziunii elitelor politice.

Ministrul Leancă a mulţumit pentru sprijinul constant pe care Guvernul României îl acordă Republicii Moldova în susţinerea traseului european. A apreciat abordarea deschisă, orientată către rezultate, menţionând faptul că s-a intrat într-o etapă nouă în relaţiile dintre cele două state, axată pe proiecte concrete. A mulţumit pentru vizita efectuată de ministrul român în actualul context politic de la Chişinău, precizând că în aceste momente, atât la nivelul clasei politice, cât şi al societăţii civile, există o nevoie mai pregnantă de mesaje de susţinere a reformelor.

Ministrul delegat Cristian David l-a felicitat pe şeful diplomaţiei de la Chişinău pentru rezultatele obţinute în ce priveşte integrarea europeană a Republicii Moldova şi pentru implicarea personală în dezvoltarea parteneriatului strategic cu România. A apreciat consistenţa dialogului politic bilateral din ultima perioadă şi a menţionat că dezvoltarea relaţiei cu Republica Moldova este un subiect asupra căruia există un consens general la nivelul clasei politice şi al societăţii româneşti. A subliniat, totodată, că stabilitatea politică şi predictibilitatea sunt elemente esenţiale pentru atingerea obiectivelor de integrare europeană.

Cei doi demnitari au trecut în revistă proiectele energetice aflate pe agendă, apreciind că este necesară o coordonare atentă pentru materializarea acestora în termenele stabilite.

S-a convenit că trebuie întărită colaborarea între membrii celor două Guverne şi valorificat patrimoniul cultural comun, care face ca relaţia dintre România şi Republica Moldova să fie una specială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor