"Asistăm la sfârşitul regimului Băsescu din punct de vedere moral": Crin Antonescu

Loredana Diacu
20.06.2014

alte articole

Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
20.06.2014

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a catalogat joi scandalul Mircea Băsescu - acuzat de trafic de influenţă - drept un eveniment ce reprezintă sfârşitul moral al regimului Băsescu. Cea mai mare problemă pe care o vede însă Antonescu nu este reputaţia preşedintelui, ci faptul că acesta va pleca de la Cotroceni lăsând în urmă un PSD întărit.

"Aceste zile am asistat la sfârşitul regimului Băsescu din punct de vedere moral, pentru că politic, regimul s-a sfârşit în 2012, la referendum, chiar dacă el a rămas preşedinte. S-a sfârşit acum şi s-a sfârşit jalnic, pentru că tocmai punctul forte, statul de drept a fost implicat", a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV.

Comentând consecinţele pe care le va avea faptul că fratele preşedintelui este acuzat că ar fi luat bani de la interlopi pentru a face trafic de influenţă, Antonescu a opinat că imaginea României va fi "cumplit devastată" de ceea ce s-a întâmplat:

"Cred că imaginea României va fi cumplit devastată. Nimeni nu face vreo discriminare. Romii sunt cetăţeni cu aceeaşi drepturi ca noi toţi, vorbim însă de interlopi, despre bandiţi. Pe agenţiile de presă se va vorbi despre asemenea relaţii dintre cineva atât de apropiat preşedintelui şi de interlopi. Va dura mult mai mult decât mai are de durat regimul Băsescu sau preşedinţia lui Traian Băsescu", a spus fostul lider liberal.

Antonescu a mai declarat că marea problema este că Băsescu a făcut României un mare deserviciu, lăsând-o cu un PSD întărit:

"Marea problemă a României e că Băsescu lasă România cu un PSD întărit. Traian Băsescu mai face un deserviciu României prin aceste întâmplări, întărind o propagandă pesedistă", a spus el.

Pe aceeaşi lungime de undă ca Victor Ponta, Antonescu a declarat că o demisie a lui Băsescu ar fi o soluţie chiar dacă preşedintele nu ar avea niciun fel de implicare în cazul Bercea, ceea ce lui Antonescu îi pare "greu de crezut", având în vedere că preşedintele a pretins mereu "că e cel mai informat om din ţară."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor