Crin Antonescu neagă orice înţelegere cu Traian Băsescu

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

De ceva vreme PC-ul şi PSD-ul au insinuat sau declarat de-a dreptul că liderul PNL, Crin Antonescu încearcă înţelegeri secrete cu şeful statului, în tentativa sa de a ajunge cu orice preţ la Cotroceni. În consecinţă, prezent luni seara la Antena 3, Crin Antonescu a vorbit despre întâlnirile pe care le-a avut cu Traian Băsescu recent.

Preşedintele PNL a afirmat că s-a văzut cu preşedintele doar în două ocazii. O primă întâlnire a vizat probleme legate de Republica Moldova iar cea de a doua ar fi fost ocazionată de un telefon pe care Antonescu l-ar fi primit de la secretarul de stat al SUA, John Kerry. Afirmând că ambele întrevederi au avut un caracter privat, Antonescu a explicat că nu poate da multe amănunte despre subiectul discutat cu Kerry şi a negat că ar fi încercat să se împace cu Băsescu în vreun fel:

"În a doua (întâlnire cu Traian Băsescu n.r.), nu pot da mai multe amănunte, dar se pot verifică. Într-o chestiune care ţine nu doar de securitatea naţională a României, ci de nişte probleme regionale, am fost pur şi simplu sunat de secretarul de stat al SUA, John Kerry, cel actual, şi întrebat care este poziţia mea. În legătură cu asta, îmi trebuiau mai multe informaţii şi în legătură cu acel subiect – despre care e lesne de înţeles că nu pot vorbi public, deşi nu e vreo conspiraţie sau vreun secret – trebuia să-l consult pe cel care conduce CSAT şi e pe funcţie acolo. Nu am vorbit (cu preşedintele Băsescu n.r.) nici de Ponta, nici să ne împăcăm, nici să atacăm pe nimeni, pentru Dumnezeu", a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

Cu ocazia emisiunii de la Antena 3, Antonescu a ţinut să declare categoric că, din punctul său de vedere, Traian Băsescu nu va fi niciodată premier. Mai mult, liderul liberal crede că după ce i se va termina mandatul de preşedinte, Băsescu nu va mai juca un rol semnificativ pe scena politică.

Crin Antonescu a negat categoric ideea că ar putea face înţelegeri politice cu Băsescu care, timp de 10 ani "şi-a bătut joc" de toate lucrurile în care crede liderul PNL.

Spusele lui Antonescu, mai puţin partea despre epilogul carierei politice a lui Băsescu odată cu finele de mandat au fost confirmate de Preşedinte. Vorbind despre întâlnirile cu liderul liberal, Traian Băsescu a declarat de asemenea, că în ultima perioadă a avut două întâlniri cu acesta, una dintre întâlniri fiind legată de Republica Moldova, înaintea unei vizite a lui Crin Antonescu la Chişinău, şi una legată de probleme de securitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne