Crin Antonescu exclude o candidatură la preşedinţie şi nu se va implica în campania lui Iohannis

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

"Nu sunt şi nu voi fi un candidat la preşedinţie, nu sunt şi nu voi mai fi preşedinte de partid", a declarat luni seară fostul lider PNL Crin Antonescu, excluzând categoric o candidatură independentă la prezidenţiale. Totodată, Antonescu a afirmat că nu se va implica în campania electorală a lui Iohannis, pentru a nu îi dăuna acestuia.

Întrebat de moderator dacă se va implica în susţinerea campaniei prezidenţiabilului ACL, Antonescu a răspuns: „Nu, categoric nu, pentru că sunt un om responsabil”.

Potrivit Mediafax, Antonescu a explicat că anterior desemnării lui Iohannis ca prezidenţiabil PNL, liberalii au făcut nişte sondaje de opinie care îl arătau pe el de-a dreptul "nefrecventabil". În concluzie, "ca om responsabil", nu vrea să îi compromită imaginea lui Iohannis, aşa că a decis să stea departe de campania lui.

„Trei oameni foarte serioşi dintre conducătorii PNL s-au ocupat personal de executarea - nu le-au făcut ei - aceste sondaje au fost cât se poate de credibile, au crezut atât de mult în ele - vorbim elegant, dar ce mai contează, doar suntem în junglă - ele au fost şi publicate înainte să se ia decizia, lucru care nu s-a întâmplat la alte partide care se respectă. Şi sondajul era îngrozitor, scorul meu politic, de susţinere, era unul extrem de mic, mai mic decât al doamnei Udrea, al domnului Băsescu, decât al tuturor domnilor care se pot imagina”, a declarat Antonescu, citat de Mediafax.

„Câtă vreme avem o realitate cu un astfel de sondaj, înseamnă că eu sunt personajul a cărui alăturare de candidatul creditat trebuie evitată. În sensul acesta vorbesc de faptul că eu în mod responsabil nu voi sări în cârca acestui candidat pentru a-l trage în jos, pentru a-i diminua imaginea, a-i fi asociată figura lui cu un om care are atâta ostilitate, impopularitate, precum arăta sondajul respectiv. Îmi văd de treaba mea, încerc să nu asocieze omul când se duce să voteze Iohannis, să uite de mine, ca nu cumva să se răzgândească”, a adăugat Antonescu.

În ceea ce priveşte votul său personal, Antonescu nu ştie încă dacă îl va vota pe colegul său de partid.

„Eu în proiectul Iohannis nu am vorbit niciodată preşedinte de România. Nu am spus că nu îl votez, nu îl cunosc. Nu e exclus să-l votez. Pe Victor Ponta sigur nu-l votez. Dacă aveam elementele să-l votez pe Ponta preşedinte, USL nu se rupea. Domnul Ponta este, după toate datele, urmaşul cel mai potrivit al lui Băsescu", a afirmat fostul preşedinte PNL.

Trecându-i în revistă pe restul candidaţilor la prezidenţiale, Antonescu şi-a exprimat stima pentru Diaconescu, pe care nu îl vede însă potrivit pentru acest post, şi pentru fostul său coleg de partid Ioan Ghişe, caracterizându-l drept "corect", pentru a concluziona că el nu vede niciun candidat de dreapta în România.

„Domnul Cristian Diaconescu e un om pe care îl preţuiesc, un om cu ştiinţă de carte, un om agreabil, dar nu este făcut pentru aceste lucruri. Dar nu înţeleg ce te poate determina să intri în aventuri din astea cu congresul PSD, cu fuga la UNPR, cu fuga la Băsescu. Ne face bine competiţia asta, Elena Udrea, Monica Macovei. Întreţin moralul cetăţenilor, ne mai descreţim frunţile. Îmi place ce face Ioan Ghişe. E corect. Un singur lucru aş vrea să aflu, de la Andreea Pora, de la Sorin Ioniţă, ce îi identifică pe doamna Udrea, pe domnul Băsescu, ca reprezentanţi ai dreptei. Că au tăiat salarii? Falsează de ani de zile în România! Nu văd niciun candidat de dreapta în România. Poate să fie Iohannis, nu ştiu. Eu nu contest dreptul doamnei Udrea de a fi un om politic tenace, bătăios, dar de ce îmi e servită ca dreapta?" s-a întrebat retoric fostul lider PNL.

„Am încredere că domnul Iohannis se poate bate cu Victor Ponta. Că vom avea o finală Ponta-Iohannis e clar, nu ştiu dacă domnul Iohannis e cel mai puternic adversar al lui Ponta, dacă e mai puternic decât Ponta însuşi", a mai declarat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne