Cred că rezultatele UDMR la alegerile locale nu vor fi mai slabe ca în 2008, spune Hunor Kelemen

Epoch Times România
03.06.2012

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în opinia sa, rezultatele pe care le va obţine la alegerile locale formaţiunea pe care o conduce, nu vor fi mai slabe decât acum patru ani.

"Am convingerea că vom obţine rezultate asemănătoare cu cele pe care le-am obţinut în 2008, când la nivel naţional am avut 186 de primari de localităţi, 4 preşedinţi de Consilii Judeţene şi câteva mii de consilieri locali şi consilieri judeţeni", a menţionat Hunor Kelemen.

Privitor la perioada ce va urma alegerilor, acesta a susţinut că UDMR va dori să găsească o formulă de colaborare cu celelalte partide care vor intra în structura autorităţilor locale, pentru a servi cât mai bine comunitatea maghiară.

"Alegerile din 10 iunie vor fi şi un test pentru noi, în vederea parlamentarelor din acest an, fiindcă vom şti exact care este susţinerea comunităţii maghiare faţă de UDMR. Sunt convins că din punct de vedere politic vom demonstra că avem susţinere din partea a 80% din comunitatea maghiară din România şi acest lucru ne dă speranţa că la alegerile din noiembrie, sau când vor fi ele, vom avea un rezultat care să ne permită să constituim un grup parlamentar puternic atât la Senat cât şi în Camera Deputaţilor", a spus liderul UDMR.

Potrivit acestuia, Uniunea a încercat atât la nivel naţional, cât şi la nivelul municipiului şi judeţului Arad, să aibă candidaţi credibili, oameni puternici, care cunosc foarte bine problemele comunităţilor locale, programul fiind conceput pe baza propunerilor primite din partea membrilor comunităţii.

"Însă, pentru a fi bine reprezentaţi în CLM şi în CJ, avem nevoie de o mobilizare exemplară, în 2012 zic eu, această mobilizare urmând să fie mai importantă decât la precedentele alegeri. Aceasta pentru că există două probleme cu care ne confruntăm şi noi. În primul rând este vorba despre această apatie, de absenteism, după cum ne arată sondajele de opinie, motiv pentru care credem că cea mai importantă sarcină care ne revine este aceea să mobilizăm electoratul nostru în sensul ca pe 10 iunie să meargă să voteze. În al doilea rând este vorba de concurenţa existentă în comunitatea maghiară, între formaţiunile politice care au apărut în România, dar la Arad această problemă nu a apărut, cel puţin până acum", a arătat Hunor Kelemen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor