Craiova, un nou protest pentru Roşia Montană

“Mergeţi în piaţă. Zona aia are o valoare inestimabilă (Roşia Montană), nici nu se poate compara cu 300 de tone de aur, care ajung în buzunarele altora”.
Fântana din Piaţa Prefecturii din Craiova (www.tripadvisor.ca)
Cornelia Rădăcină
08.09.2013

Duminică, 8 septembrie, începând cu ora 17:00, va fi organizat în Piaţa "Mihai Viteazul" din Craiova, un nou protestul pentru Roşia Montană.

Protestele împotriva proiectului de la Roşia Montană s-au desfăşurat în aproape toate oraşele mari ale României, printre ele numărându-se şi Craiova, unde, protestele au început la 1 septembrie şi au continuat pe parcursul săptămânii trecute dar, fără a scoate în stradă prea multe persoane.

Vineri, mai mulţi biciclişti s-au strâns în faţa Primăriei Craiova, pentru a participa la “Masa Critică”, un eveniment ce are loc în Craiova, în ultima vineri din fiecare lună. Mesajul tinerilor ieşiţi la plimbare pe biciclete pentru a protesta împotriva proiectului de la Roşia Montană a fost simplu şi clar: "Roşia Montană nu e de vânzare".

Tricoul unuia dintre protestatari a atras în mod deosebit atenţia având scris cu roşu, galben şi albastru sloganul "Fără cianură la Roşia Montană".

"Îl port pentru că îmi dau seama de ce se petrece în ţara asta şi la Roşia Montana. Nu cred că au ieşit mai mulţi în zona Olteniei pentru că au impresia că părerea lor nu contează (…). O să purtăm aceste tricouri cât timp este nevoie, probabil pentru totdeauna, pentru că oricum nu se face nimic", a explicat Mihai Tudor atunci când a fost întrebat de ce poartă acest tricou.

De remarcat este modul civilizat în care s-au desfăşurat protestele pentru Roşia Montană cu fiecare ocazie.

Dacă pe străzi nu sunt foarte mulţi oameni la proteste, pe reţelele de socializare subiectul este dezbătut foarte mult.

Comentariul unuia dintre cititorii publicaţiei online "craiovaforum", la subiectul “craiovenii-se-alatură-protestelor-din-tara-împreună-rezistăm” atrage în mod deosebit atenţia.

“Trebuie să mergem, să nu lăsăm să dispară acea zonă, inima istoriei noastre, acea zonă superbă si încărcată de istorie, pentru că o companie vrea să ia nişte tone de aur. Zona aia numai din turism ar putea asigura un trai îmbelşugat tuturor românilor de acolo. Nu mai ascultaţi minciunile de pe Tv şi reclama mincinoasă. Mergeţi şi opuneţi-vă distrugerii definitive a unei zone esenţiale pentru existenţa românilor. Tu, dacă ai trai în raiul ăla, ţi-ai da pământul ăla să devină deşert, iar în schimb să primeşti o slujbă de miner amărât sau ai chema turiştii să vina la tine? Ăia de mint (…) că vor slujbe sunt nişte înşelaţi şi plătiţi de ani de zile de compania canadiană, să spună ce vrea compania. Compania a mituit şi corupt tot ce se putea în anii din urmă: oameni, localnici, autorităţi, politicieni.(…) iar în loc (de Roşia Montană - n.r.) să apară un lac de cianură şi un baraj CARE VA TREBUI SA REZISTE DE-A PURURI, CA SA NU SE INUNDE TOT IN JUR CU CIANURI ?! ORICUM , TOT PAMANTUL, PANA LA ADANCIMI DE SUTE DE METRI, VA FI OTRĂVIT. Plus că vin şi îşi bat joc de istoria noastră”, scrie un comentator anonim.

Mesajul cu care încheie acesta este: “Mergeţi în piaţă. Zona aia are o valoare inestimabilă, nici nu se poate compara cu 300 de tone de aur, care ajung în buzunarele altora”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor