Coronavirus în RM: Încă două cazuri confirmate. Guvernul anunţă sistarea activităţii instituţiilor de învăţământ

(Getty Images)

Doi cetăţeni reveniţi recent din Italia au fost internaţi în spital după ce au fost depistaţi cu noul tip de coronavirus, iar una dintre victime este din Chişinău, notează Radio Chişinău.

Menţionăm că din cele 12 cazuri suspecte până în prezent, la cinci persoane au fost prezentate rezultatele testelor, dintre care două au fost confirmate. În prezent pacienţii sunt internaţi la Spitalul de boli infecţioase „Toma Ciorbă” din capitală. Astfel bilanţul persoanelor infectate cu virusul Wuhan a ajuns la trei în R.Moldova.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani dintr-un raion sudic şi o femeie de aceeaşi vârstă din Chişinău, ambii fiind internaţi la Spitalul de boli infecţioase „Toma Ciorbă” din capitală. Potrivit Europa Liberă, bărbatul a fost în Italia la copii timp de trei săptămâni, a revenit în R. Moldova pe 1 martie şi a fost internat pe 9 martie. Femeia a fost în Italia la o prietenă timp de 10 zile, a revenit pe 26 februarie şi a fost internată tot pe 9 martie.

Mai mult decât atât, în prezent medicii sunt în aşteptarea rezultatelor în cazul altor şapte cazuri suspecte, dintre care cinci adulţi şi doi copii. Ministrul Sănătăţii a lansat un îndemn la responsabilitate către cetăţeni, îndemnându-i să se abţină de la călătorii, să recunoască dacă au fost în zone de risc precum Italia şi să nu încerce să se trateze singuri, dacă tuşesc sau au febră, ci să se adreseze medicului.

În acest context, instituţiile de învăţământ şcolar şi preşcolar din Republica Moldova îşi sistează temporar activitatea. Decizia a fost luată marţi 10 martie, în cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale şi urgenţe de sănătate publică. Conform autorităţilor, decizia nu vizează şi instituţiile universitare, mai arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe