Irlanda închide parada de Sf Patty din cauza virusului Wuhan

Paradă de Sf. Patrick în Dublin
Paradă de Sf. Patrick în Dublin (AFP via Getty Images)

Cel puţin 21 de cazuri de infecţie cu virus Wuhan au fost confirmate în Irlanda, determinând autorităţile să anuleze toate paradele de Ziua Sfântului Patrick.

Premierul irlandez Leo Varadkar a declarat luni că oamenii ar trebui să „limiteze numărul adunărilor sociale în care sunt implicaţi”. Varadkar sugerează că în eventualitatea în care numărul cazurilor va creşte, ar putea impune carantina.

Varadkar a afirmat că fondurile de urgenţă destinate sectorului privat pentru situaţii de urgenţă legate de Brexit sunt acum folosite pentru a combate virusul. El a adăugat că toate indemnizaţiile de boală vor fi acoperite într-un pachet de urgenţă de 2,4 miliarde de euro.

Richard Ramsey, economistul şef al Băncii Ulster, Irlanda de Nord, a avertizat că virusul ameninţă să împingă economia globală în recesiune. Ramsey a menţionat că situaţia economică din Irlanda s-a deteriorat în ultima lună: "Răspândirea accelerată a coronavirusului în afara Chinei, în Europa, Orientul Mijlociu şi America generează ameninţarea unei recesiuni globale".