Coreea de Sud sporeşte testarea radioactivităţii alimentelor din Japonia

Centrala nucleară de la Fukushima
Centrala nucleară de la Fukushima (JIJI PRESS / AFP / Getty Images)

Coreea de Sud a declarat, miercuri, că va spori testarea radiaţiilor la unele importuri de produse alimentare japoneze din cauza potenţialei contaminări de la uzina nucleară Fukushima.

Relaţiile dintre cei doi aliaţi ai SUA sunt la cele mai coborâte cote din ultimii ani, din cauza unei dispute legate de compensarea, de către Japonia, a sud coreenilor forţaţi să lucreze în timpul ocupaţiei japoneze în Peninsula Coreeană.

Coreea de Sud a intensificat cererile în această lună pentru un răspuns japonez faţă de îngrijorările generate de faptul că zona Fukushima, din apropierea mării, ar putea fi contaminată de radiaţiile de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, care a fost grav afectată de tsunami-ul din 2011.

Ministerul Alimentaţiei şi Siguranţei Medicamentelor din Coreea de Sud a declarat miercuri că va dubla frecvenţa testării produselor alimentare cu un istoric de returnare în ultimii cinci ani, după ce au fost detectate urme de radiaţii.

Importurile alimentare afectate sunt minime, întrucât doar aproximativ două tone sunt returnate din aproximativ 190.000 de tone de importuri din Japonia, anual.

În aprilie, Coreea de Sud a câştigat o mare parte din recursul său într-o dispută la Organizaţia Mondială a Comerţului privind interdicţiile de import şi cerinţele de testare pe care le-a impus fructelor de mare japoneze ca urmare a dezastrului de la Fukushima din 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură