Coreea de Nord susţine că a miniaturizat cu succes focoase nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a susţinut că ţara sa a reuşit să miniaturizeze focoase nucleare pentru a fi montate pe rachete balistice. Totuşi, criticii se îndoiesc de veridicitatea afirmaţiilor.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

Agenţia nord-coreeană de ştiri de stat KCNA a raporat că Phenianul a miniaturizat focoase nucleare ce vor putea fi montate pe rachete balistice. Anunţul a avut loc în timp ce dictatorul nord-coreean a inspectat miercuri o unitate nucleară.

“Focoasele nucleare au fost miniaturizate şi standardizate pentru a putea fi ataşate rachetelor balistice”, a declarat Kim în timpul unei întâlniri cu tehnicienii nucleari.

“Acest pas poate fi numit un adevărat factor de intimidare nucleară”, a adăugat liderul nord-coreean, conform Deutsche Welle.

Animozităţi în creştere

Comentariile lui Kim au avut loc la scurt timp după ce Comisia Naţională pentru Apărarea ţării a ameninţat că va desfăşura atacuri nucleare preventive asupra Coreei de Sud şi Statelor Unite, după ce Seul şi Washington au demarat un exerciţiu militar comun anual.

Kim a precizat că Phenianul “nu va ezita niciodată să facă un atac nuclear preventiv” în cazul în care SUA şi aliaţii săi vor încerca să îi submineze suveranitatea naţională ca stat nuclear.

Totuşi, afirmaţiile lui Kim cu privire la miniaturizarea focoaselor nucleare au fost întâmpinate de scepticism şi mari semne de întrebare.

Coreea de Nord a desfăşurat cel de-al patrulea test nuclear în 6 ianuarie, susţinând că a testat cu succes o bombă cu hidrogen. Totuşi, experţii, au contestat afirmaţiile că Phenianul a testat o bombă cu hidrogen şi la fel au făcut şi guvernele sud-coreean şi american.

Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sancţiuni Phenianului, fapt care a forţat Coreea de Nord să îşi amplifice retorica agresivă în mass media de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe