Contul Instagram al ministrului rus al comunicaţiilor a fost blocat de hackeri turci

Pagina ministrului comunicaţiilor de pe reţeaua socială arăta drapele turceşti, un portret al fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk şi un avion de război.
(Captură Foto)

Contul Instagram al ministrului Comunicaţiilor din Rusia, Nikolai Nikiforov, a fost blocat de hackeri care au declarat că reprezintă un grup de activişti turci, „The Börteçine Cyber Team”.

Presa rusă şi turcă a publicat imagini care înfăţişează în locul contului ministrului drapele turceşti, un portret al fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk şi un avion de război.

Instagram a restabilit ulterior contul ministrului rus, dar acesta s-a plâns că reţeaua de socializare a acţionat cu întârziere şi a avut nevoie de nouă ore ca să rezolve problema.

Relaţiile ruso-turce s-au înrăutăţit după ce la finalul anului trecut, un avion de luptă rusesc a fost doborât de armata turcă pentru că a depăşit graniţa Siriei intrând în spaţiul aerian turcesc.

În decembrie, mai multe site-uri din Turcia au fost supuse unui atac cibernetic din străinătate. Presa turcă a sugerat în luna decembrie că în spatele atacului cibernetice s-ar putea afla hackeri ruşi. Din cauza atacului fără precedent, experţii turci în protecţie cibernetică au fost forţaţi să restricţioneze accesul din străinătate la peste 400.000 site-uri guvernamentale şi ale companiilor private cu extensia „.tr”.

De asemenea, pe 25 decembrie 2015, băncile turceşti au raportat întreruperi sporadice ale tranzacţiilor financiare realizate cu carduri.