Contul de Twitter al lui Medvedev, spart de hackeri: „Îmi este ruşine de guvern. Demisionez”

Premierul rus Dmitri Medvedev în Gorki, 2 noiembrie 2012
Premierul rus Dmitri Medvedev în Gorki, 2 noiembrie 2012 (ALEXANDER ASTAFYEV / AFP / Getty Images)

Contul de Twitter al premierului rus, Dmitri Medvedev, a fost infiltrat, joi, de un grup de hackeri care au postat o serie de mesaje ce denunţau activitatea guvernului de la Moscova, potrivit publicaţiei afiliate Kremlinului, RT.

Hackerii, care au spart contul de Twitter la ora 10:20 (9:20 ora României), au postat o serie de mesaje care glumeau pe seama corupţiei din cadrul Kremlinului.

„Demisionez. Îmi este ruşine de acţiunile Guvernului. Îmi pare rău”, este primul mesaj publicat de presa rusă.

Conţinutul exact şi complet al mesajelor publicate de hackeri rămâne necunoscut, presa afiliată Kremlinului publicând numai o variantă redusă a mesajelor, în conformitate cu dorinţele Moscovei.

În al doilea mesaj, hackerii i-au atribuit lui Medvedev o slujbă pe care au considerat-o mai potrivită.

„Voi fi fotograf independent”, au notat hackerii.

Ultimul mesaj publicat de presa rusă descrie o glumă politică care face trimitere la afirmaţia lui Mihail Gorbaciov către Boris Elţân din anul 1988: „Boris, te înşeli”.

„Îmi doream să spun asta. Vova (Putin), te înşeli!”, precizează al treilea mesaj.

Contul de Twitter în limba engleză al oficialului rus nu a fost compromis definitiv. Hackerii au avut controlul asupra contului de Twitter numai 40 de minute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe