Contractor american în domeniul apărării oferă locuri de muncă pentru “operaţiuni secrete” în Ucraina

Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei.
Rebel separatist pro-rus în Doneţk, estul Ucrainei. (Getty Images)

Site-ul de analiză geopolitică SouthFront a găsit în paginile site-ului Linkedin o ofertă publică de muncă incredibilă, făcută de un contractor american în domeniul apărării, care dezvăluie informaţii potenţial sensibile. Anunţul privind locul de muncă menţionează “operaţiuni secrete pentru situaţii neprevăzute” în Ucraina şi a fost postat cu doar 15 zile în urmă, cu puţin timp înaintea incidentului din 25 noiembrie dintre Kiev şi Moscova în Strâmtoarea Kerci, potrivit Zero Hedge.

Potrivit SouthFront, compania de contractori americană în domeniul apărării “Mission Essential” a dezvăluit accidental misiunea militară americană în zonele de luptă din Ucraina prin intermediul unui anunţ pentru un loc de muncă, postat pe site-ul Linkedin.

Aceasta este o dovadă suplimentară care demontează afirmaţiile făcute ani de zile de Washington că SUA nu este implicată în mod direct în conflictul ucrainean. Oferta de muncă sugerează că operaţiuni ale forţelor speciale americane sunt într-adevăr active şi permanente, pe fondul amplificării tensiunilor cu Rusia.

Ca şi cel mai recent raport al Consiliului Atlanicl referitor la independenţa ţărilor est-europene, precum şi întâlnirea dintre secretarul de stat american Mike Pompeo şi ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, postarea accidentală de pe Linkedin a fost făcută cu doar câteva zile înaintea conflictului ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci.

Mission Essential” este un contractor guvernamental din suburbia Herndon, VA din Washington D.C., care în principal caută clienţi pentru armată şi servicii de informaţii, fiind de asemenea considerat un furnizor important de servicii de traducere şi interpreţi pentru guvernul american.

Oferta pentru locul de muncă a fost postată în 16 noiembrie pe Linkedin şi căuta:

...candidaţi care vorbesc limba ucraineană pentru posturi de interpret şi traduceri dintr-o limbă străină cu scopul de a desfăşura operaţiuni secrete în situaţii neprevăzute, pentru susţinerea armatei americane din Ucraina.

Locul oficial de muncă este Mîkolaiiv, Ucraina. Oraşul port este semnificativ, deoarece acolo se află în construcţie o structură “logistică” maritimă americană.

De asemenea, reclama cerea candidaţilor să fie capabili să se integreze în cultura şi obiceiurilor locale, pe lângă faptul că ar trebui să aibă “abilitatea de a trata discret cu populaţia locală dacă va fi necesar”. Acest lucru, pur şi simplu înseamnă că interpretul trebuie să ascundă faptul că nu este cetăţean ucrainean, cel puţin parţial.

Nu este surprinzător faptul că persoana trebuie să fie capabilă să opereze într-o zonă de luptă “dacă va fi necesar”, şi să fie capabil “să trăiască, să muncească şi să călătorească în medii dure, inclusiv să locuiască şi să lucreze în locuri temporare după cum cere misiunea”.

Având în vedere repetatele afirmaţii ale conducerii Statelor Unite potrivit cărora nu este implicată în conflictul din Ucraina, anunţul postat pe Linkedin este un eşec al securităţii operaţionale a Mission Essential”. Majoritatea celorlalte posturi vacante postate de companie sunt pentru analişti, lingvişti şi de management de proiect, posturi care sunt predominante în diversele structuri militare din SUA.

Este destul de posibil ca aceşti specialişti să asiste personalul militar american desfăşurat în “zonele de conflict” ucrainene sau în apropierea lor – de exemplu, estul Ucrainei şi după cum s-a aşteptat chiar din 16 noiembrie, Marea Azov.

Greşeala contractorului “Mission Essential”este un alt element care întăreşte noţiunea că “provocarea rusească” din Marea Azov ar fi putut fi oarecum premeditată.

Totuşi, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge, se pare că planurile preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko au părut, cel puţin parţial, să aibă efecte negative. “Parţial”, din cauză că el a reuşit să instituie legea marţială şi să facă un alt pas în încercarea de a amâna alegerile din 2019, în acest fel păstrând puterea “în mod democratic” şi nepermiţând cetăţenilor ucraineni să voteze şi să o aleagă cel mai probabil pe rivala sa, pe candidata prezidenţială favorită Iulia Timoşenko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe