Construcţia Aqua Parc-ului din Parcul Tineretului a fost blocată

Tribunalul Bucureşti a anulat construirea proiectului Aqua Parc din Parcul Tineretului, la cererea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Sentinţa poate fi, însă, atacată cu recurs, la Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, proiectul Aqua Parc ar fi presupus ocuparea a peste 60% din terenul de 53.000 metri pătraţi din Parcul Tineretului cu restaurante, piscine şi parcări. ”Asociaţia Salvaţi Bucureştiul nu se opune construirii de aqua parc-uri, însă consideră nocivă amplasarea acestora în parcuri existente prin defrişarea vegetaţiei”, anunţă ONG-ul, într-un comunicat de presă remis B365.ro.
(Epoch Times)
Bogdan Costea
09.07.2012

Tribunalul Bucureşti a anulat construirea proiectului Aqua Parc din Parcul Tineretului, la cererea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Sentinţa poate fi, însă, atacată cu recurs, la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, proiectul Aqua Parc ar fi presupus ocuparea a peste 60% din terenul de 53.000 metri pătraţi din Parcul Tineretului cu restaurante, piscine şi parcări. ”Asociaţia Salvaţi Bucureştiul nu se opune construirii de aqua parc-uri, însă consideră nocivă amplasarea acestora în parcuri existente prin defrişarea vegetaţiei”, anunţă ONG-ul, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Terenul din Parcul Tineretului aparţine Municipiului Bucureşti. Printr-un parteneriat public – privat, încheiat în 29 aprilie 2009, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), din cadrul Primăriei Capitalei, se asocia cu firma Blue Ciel pentru construirea aqua parc-ului. Potrivit Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, contractul semnat de cele două părţi este ilegal, întrucât orice decizie care implică terenurile municipalităţii trebuie luată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 78/31.08.2009 s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu, iar pe 8 martie 2011, edilul Sectorului 4 a emis autorizaţia de construire. ”Planul Urbanistic de Detaliu şi autorizaţia de construire sunt ilegale din mai multe motive, în primul rând pentru că schimbă destinaţia spaţiului verde prin construirea de restaurante sau parcări, dar şi pentru că acordul de mediu s-a emis cu condiţia obţinerii avizului de defrişare, aviz pe care beneficiarul nu l-a obţinut până în acest moment”, mai anunţă Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Planul Urbanistic de Detaliu şi autorizaţia de construire au fost suspendate pe 15 iulie 2011 de Tribunalul Bucureşti în dosarul 33719/3/2011, la cererea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Sentinţa a fost confirmată de Curtea de Apel Bucureşti, care a respins recursul pe 3 noiembrie 2011. Suspendarea operează până la judecarea, de către Curtea de Apel Bucureşti, a recursului în dosarul 60754/3/2012 de anulare a celor două acte, potrivit ONG-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor