Consiliul de reformare a PL: Nu dorim scindarea ci reformarea partidului

Presedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu. (wikipedia.org)
Tatiana Chiriac
13.04.2013

Consiliul de reformare a Partidului Liberal solicită convocarea Congresului formaţiunii, la care să fie propusă numirea lui Dorin Chirtoacă în fruntea partidului iar Mihai Ghimpu trebuie să plece. 31 de membri ai PL printre care deputaţi, miniştri şi preşedinţi ai organizaţiilor teritoriale ale PL au format la 12 aprilie un Consiliu de reformare a partidului şi au făcut publică o declaraţie în care cer democratizarea structurilor interne ale formaţiunii.

În declaraţie, membrii Consiliului solicită revenirea fracţiunii PL la masa de negocieri cu celelalte partide din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană pentru crearea unei noi majorităţi parlamentare.

Deputatul PL, Ana Guţu, a subliniat că membrii grupului de reformă a PL optează pentru democratizarea formaţiunii, comunicare eficientă, corectitudine reciprocă, competiţie sănătoasă şi renunţarea la autoritarism.

„Pledăm pentru menţinerea PL în actul guvernării şi optăm pentru înnoirea şi democratizarea activităţii interne a partidului. Considerăm că rolul principal în PL ar trebui să îi revină lui Dorin Chirtoacă, drept exponent al schimbării în Republica Moldova”, se arată în declaraţie.

Membrii Consiliului au precizat că Partidul Liberal nu se scindează, doar necesită o reformare pentru democratizarea partidului, conducerea formaţiunii urmând a fi reînnoită.

Este o trădare organizată din timp, aşa au comentat deputaţii liberali Valeriu Munteanu şi Corina Fusu care nu fac parte din grupul de reformare a Partidului Liberal. Ei susţin că scopul principal al acestui grup este nimicirea preşedintelui liberal, Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a spus că membrii care sunt nemulţumiţi vor fi daţi afară din partid. Preşedintele PL susţine că cei care fac parte din grupul de liberali şi declară că vor reforme sunt de fapt trădători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor