Congressman: spionajul cibernetic al Chinei, o operaţiune mafiotă

Congresmanul american republican, Frank Wolf
Congresmanul american republican, Frank Wolf (Alex Wong/Getty Images)

Congresmanul american Frank Wolf a făcut valuri, marţi, declarând că departamentul de Justiţie al Statelor Unite ar trebui să înceapă să se trezească şi să emită ordine de punere sub acuzare pentru conducerea Armatei Populare de Eliberare a Chinei cât şi pentru membrii guvernului chinez, pentru a lupta mai eficient împotriva problemei continue a spionajului cibernetic, a notat Free Beacon.

O măsură necesară pentru combaterea operaţiunilor de spionaj efectuate de armata şi guvernul chinez pe teritoriul Statelor Unite este întărirea departamentului de Justiţie.

„Întreaga operaţiune este condusă în stil mafiot, provenită din China”, a declarat Wolf.

„Dacă problema chineză este foarte răspândită şi dăunătoare pentru interesele SUA, este de ajuns să se emită acuzaţii împotriva indivizilor suspectaţi de spionaj sau ar trebui ca SUA să-şi reconsidere relaţiile cu China per total?”, a fost întrebat Wolf de jurnalişti.

„America a făcut o greşeală când a acordat Chinei statutul de ”naţiunea cea mai favorizată”. În Washington, avem o grămadă de avocaţi care muncesc pentru chinezi. Nicio firmă de avocatură din oraş n-ar fi muncit pentru ruşi în timpul lui Ronald Reagan”, a adăugat Wolf.

„În esenţă guvernul chinez este un guvern corupt. Mulţi dintre liderii chinezi de nivel înalt îşi trimit copiii la şcoală în Washington, în Boston sau în Philadelphia; conduc BMW-uri şi Mercedesuri; şi toate celelalte. Este în esenţă o operaţiune mafiotă, acest guvern nu este atât de puternic pe cât pare”.

„Nu ne trebuie mai multe legi. Avem nevoie de puţin curaj şi de coloană vertebrală”, a încheiat Wolf.