Compania rusească de stat Gazprom rupe legătura cu Phenianul

Într-o mişcare neaşteptată, Rusia a aplicat propriile sale sancţiuni asupra Coreei de Nord, anunţând că Gazprom a rupt legăturile cu regimul comunist al lui Kim Jong-un.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un.
Liderul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

Gazprom, a rupt legăturile cu Phenianul, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute reprezentantul diplomaţiei sud-coreene din Moscova.

Ambasadorul sud-coreean la Moscova, Park Ro-byug, a făcut declaraţiile la scurt timp după ce Rusia a respins noile sancţiuni economice adoptate unilateral de SUA împotriva Coreei de Nord, arată ziarul Korea Times.

Sancţiunile unilaterale ar trebui să fie evitate, conform oficialilor ruşi. O purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe a făcut apel la respectarea sancţiunilor impuse de Consiliul de Securitate al ONU la începutul acestei luni, cu aprobarea Rusiei.

“Poziţia Rusiei este aceea că sancţiunile Consiliului de Securitate ar trebui să fie implementate, nimic mai mult”, a declarat Park reporterilor.

Park a precizat că ruperea legăturilor dintre Gazprom şi Phenian este semnificativă, deoarece există puţine instrumente pe care Rusia le poate folosi pentru a pune presiune.

Rusia şi China se tem că sancţiunile ar putea declanşa şi mai multă nelinişte în zonă. Totuşi, cele două state au aprobat o decizie ONU în vederea interzicerii exporturilor de cărbune şi minerale şi au sfătuit Coreea de Nord să respecte cerinţele ONU.

Cu toate acestea, în loc să adopte o atitudine de reconciliere, Coreea de Nord a lansat vineri alte două rachete balistice în mare, în largul Peninsulei.

Tensiunile cu Nordul au început să se amplifice la începutul acestui an, după ce acesta a testat rachete balistice, a plasat un satelit în spaţiu şi a efectuat un test nuclear.

Mai mult, săptămâna trecută, cel mai paranoic regim comunist al Planetei, condus de Kim Jong-un, a anunţat că a miniaturizat focoase nucleare pentru ca acestea să poată fi montate pe rachete balistice.

Phenianul a ameninţat de asemenea că va acţiona preventiv ca răspuns la exerciţiile militare comune desfăşurate în prezent în regiune de SUA şi Coreea de Sud.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe