Comisia parlamentară pentru anchetarea creditului luat de Ioana Băsescu se va înfiinţa luni

Traian Băsescu şi Ioana Băsescu
Traian Băsescu şi Ioana Băsescu (Timeline Photos)

Comisia parlamentară pentru investigarea circumstanţelor în care Ioana Băsescu a achiziţionat 300 ha de teren în judeţul Călăraşi, se va înfiinţa luni, a informat premierul Ponta vineri.

„Probabil că luni se depune proiectul de hotărâre pentru înfiinţarea comisiei", a declarat Ponta vineri, bucuros "că până la urmă şi colegii liberali" susţin acest proiect.

Înfiinţarea comisiei care să investigheze dacă Traian Băsescu s-a folosit de instituţiile statului pentru a o ajuta pe fiica sa să îşi cumpere 300 de hectare de teren, aşa cum afirmă Ponta, a fost negociată la "eşalonul de vârf'" al USL. Crin Antonescu şi-a dat acordul oficial acum patru zile, insistând (totuşi) ca la conducerea comisiei să fie numit Ilie Sârbu, socrul premierului, păsând astfel grosul răspunderii pentru vendeta contra lui Băsescu chiar la partidul care a avut ideea comisiei, PSD.

"Există majoritatea politică pentru a se înfiinţa comisia”, a anunţat vineri Ponta la Antena 3, dând glas convingerii că preşedintele Traian Băsescu are "nu doar o problemă juridică, ci şi una politică", informează Gândul.

"Când ai salariu de preşedinte, dar peste noapte devii moşier, cred că problema politică e cel puţin la fel de gravă cu problema juridică. E vorba de staţiunea de la Fundulea. A fost împărţită harcea-parcea şi fix s-au strâns 300 de hectare. Eu ştiu că e un dosar penal la DNA de 4-5 ani despre modul cum au fost retrocedate terenurile. Cine era şef la Fundulea? Domnul fost ministru Fuia, apropiat de domnul Băsescu”, şi-a continuat firul logic Premierul, în cadrul unui interviu la Antena 3.

Ponta nu a pierdut ocazia de a lăsa un "mic atac" şi la Elenei Udrea, şi ea mare amatoare de pământ. Cum însă doamna Udrea nu a luat, din cât se ştie, credite de la CEC pentru a îşi cumpăra pământ, premierul nu a cerut şi pentru ea comisii, ci s-a rezumat la a o sancţiona prin sarcasm:

„Am auzit-o zicând că eu din când în când mai cumpăr câte un teren. Doamnă, n-a fost vorba de o poşetă sau de pantofi. Poate că are bani de prisos, e-n regulă, Parcă o văd pe doamna Udrea dând la sapă sau la coasă. N-ar fi rău, dar...”, a fantasmat premierul cu ochii deschişi.

În paralel cu demersurile pentru înfiinţarea comisiei parlamentare, Ponta şi-a declarat sprijinul pentru controlul pe care BNR îl va face la CEC, începând de săptămâna viitoare, la cererea Ministrului de Finanţe.

Înfiinţarea comisiei parlamentare este considerată ca o dovadă că Parlmentul face sluj în faţa lui Ponta, consideră PDL. Deputatul Cezar Preda a lansat un apel către colegii săi cerându-le "să nu se autocompromită" înfiinţând comisii la ordinul lui Ponta şi i-a cerut procurorului general să se autosesizeze în cazul terenului din Călăraşi.

Desigur, ideea nu a fost pe placul majorităţii parlamentare. Având în vedere "că în momentul în care Parchetul demarează o astfel de acţiune Parlamentul nu mai poate avea o comisie care să lucreze pe această temă", din punctul de vedere al Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, o anchetă a Parchetului ar fi "o mare greşeală", căci numai Parlamentul are aptitudinile, corectitudinea, valenţele morale etc. pentru a investiga şi a îl exonera pe şeful statului de orice acuzaţie nejustificată care planează asupra lui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne