Comisia Europeană va monitoriza referendumul de la Bucureşti. Scopul: eliminarea suspiciunilor

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va fi monitorizat de către Comisia Europeană, pentru a elimina suspiciunile printr-o evaluare obiectivă, a anunţat, la Bruxelles, liderul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
12.07.2012

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va fi monitorizat de către Comisia Europeană, pentru a elimina suspiciunile printr-o evaluare obiectivă, a anunţat, la Bruxelles, liderul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev. Decizia a fost anunţată de Stanişev după discuţia pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta.

Liderul PES a precizat că au existat suspiciuni legate de faptul că procedura de organizare a referendumului nu ar fi constituţională, iar oficialii europeni se vor asigura astfel că normele UE sunt respectate. "Nu va fi tolerată încălcarea niciunei reguli a Uniunii Europene şi a principiului statului de drept", a spus Stanişev.

El şi-a exprimat sprijinul pentru Guvernul de la Bucureşti şi a criticat "oportunismul şi ipocrizia" partidelor care atacă şi exagerează situaţia politică din România.

Mesajul despre partidele care au exagerat realităţile de pe scena politică din România a venit, cel mai probabil, din partea lui Victor Ponta care s-a plâns în repetate rânduri că PDL susţine greşit că în România ar fi avut loc o lovitură de stat. Cu toate acestea, chiar dacă a declarat oficialilor europeni că s-au respectat legile şi principiile democraţiei, Ponta s-a declarat gata să îndrepte deficienţele constatate de UE.

"Dacă există măcar una dintre deciziile noastre care nu este conformă cu standardele europene, nu voi cere şase luni, un an sau ceva, mă întorc acasă şi, dacă este ceva care ţine de responsabilitatea Guvernului, vom schimba imediat", a declarat Ponta în interviul pentru Financial Times. Acesta este mesajul cu care premierul român va merge la întrevederea de azi cu preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor