Comisia Europeană va acorda R. Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei energetice

Integrarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană
Integrarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană (gov.md)
Tatiana Chiriac
08.12.2021

Comisia Europeană ar urma să ofere Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic.

Comisia politică externă şi integrare europeană a avizat, miercuri, pozitiv iniţierea negocierilor şi semnarea Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind ”Contractul de consolidare a statului şi rezilienţei pentru Republica Moldova”.

Parlamentul moldovean informează că mijloacele vor fi oferite sub formă de asistenţă nerambursabilă în cadrul Instrumentului de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare şi cooperare internaţională – Europa Globală.

Scopul acordului este de a atenua impactul social-economic ca urmare a creşterii preţurilor la gazele naturale, de a spori capacitatea Guvernului de la Chişinău de a furniza servicii personalizate grupurilor vulnerabile, precum şi redresarea social-economică pe termen lung, securitatea energetică şi tranziţia energetică în Republica Moldova.

Suma urmează a fi debursată într-o singură tranşă până la finele lunii decembrie. Iniţiativa de a încheia acordul aparţine Comisiei Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor