Comandantul NATO Philip Breedlove va avea o întrunire cu liderii de la Kiev

Generalul american Philip Breedlove.
Generalul american Philip Breedlove. (MARC MUELLER / AFP / Getty Images)

Comandantul Alianţei Nord Atlantice, Philip Breedlove, va avea, miercuri, o întrunire cu liderii militari şi politici de la Kiev, a anunţat un purtător de cuvânt al NATO, conform Reuters.

Breedlove, şef al Centrului de Comandă European al Statelor Unite şi comandant de vârf al NATO, vizitează Kievul oficial având ”programat să se întâlnească cu liderii politici şi militari ... pentru a discuta situaţia de securitate din estul Ucrainei, sprjinul din partea Statelor Unite şi reformele pregătite pentru sectorul apărării”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit surselor militare, liderii de la Kiev şi comandantul NATO vor mai discuta despre sprijinul non-letal pe care Statele Unite l-a promis Ucrainei.

Luni, autorităţile de la Kiev au anunţat că vor organiza un referendum cu privire la intrarea Ucrainei în Alianţa Nord Atlantică.

Vizita lui Philip Breedlove la Kiev se desfăşoară într-un moment tensionat pentru Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Vladislav Selezniov, a afirmat marţi că Rusia a mobilizat între 5.000 şi 10.000 de soldaţi în teritoriile ocupate din estul Ucrainei, în timp ce numărul combatanţilor din cadrul forţelor pro-ruse mobilizaţi acolo s-ar ridica până la 15-25.000.