Coincidenţă uimitoare sau mâna destinului? Povestea celor două Laura şi a balonului auriu

Balon
Balon (priceonomics.com)

În iune 2001, o fetiţă în vârstă de 10 ani pe nume Laura Buxton, din Staffordshire, Marea Britanie, participa la sărbătorirea nunţii de aur a bunicilor săi. La un moment dat, fetiţa a ataşat de un balon auriu cu heliu un bilet pe care scria "Vă rog să-l returnaţi Laurei Buxton", alături de adresa de acasă, după care i-a dat drumul spre cer.

Câteva zile mai târziu, la 140 de mile depărtare, în Milton Lilbourne, un fermier pe nume Andy Rivers a găsit balonul dezumflat în gardul care îi despărţea curtea de cea a vecinilor. Era cât pe ce sa îl arunce când a observat biletul. Cum vecinii săi, Peter and Eleanor, aveau o fetiţă în vârstă de 10 ani pe nume Laura Buxton s-a gândit că balonul era al ei aşa că a decis să i-l înapoieze.

După ce a primit balonul, fetiţa i-a scris o scrisoare Laurei Buxton din Staffordshire în care i-a explicat ca şi pe ea o cheamă tot Laura Buxton. Miraţi de coincidenţă, părinţii celor două fete le-au permis să se întâlnească. Ce a urmat a fost şi mai bizar.

La întâlnire, fetele au descoperit că nu împart doar numele şi o diferenţă de câteva luni în vârstă. Ambele aveau aceeaşi înălţime, aceeaşi culoare a ochilor şi a părului (care era aranjat la fel), precum şi aceeaşi conformaţie fizică. De altfel, cele două au venit îmbrăcate la fel la prima lor întâlnire - în blugi albaştri cu pulovere roz.

Dar "coincidenţele" nu se opresc aici. Fetele au descoperit că ambele aveau ca animale de companie iepuri gri, porcuşori de Guineea şi labradori negri în vârstă de 3 ani. Şi ambele fetiţe şi-au adus porcuşori de Guineea la prima lor întâlnire, iar aceştia nu doar că aveau aceeaşi culoare, dar aveau şi pete portocalii similare pe picioarele din spate.

Printre altele, părinţii celor două fete s-au căsătorit în acelaşi an.

Acest lucru s-a întâmplat în iunie 2001, iar fetele sunt prietene şi astăzi - două jumătăţi aduse împreună de un balon. Ele sunt convinse că incidentul nu este o pură coincidenţă, ci mâna destinului care a intenţionat să le unească.

"Fetele încă se întâlnesc atunci când timpul şi angajamentele le permit acest lucru. Nu avem nicio idee de ce s-a întâmplat acest lucru, dar s-a întâmplat şi din el s-a format o prietenie minunată" a declarant mama (primei) Laura Buxton pentru un ziar local.

Povestea a apărut pentru prima dată în ziarul Swindon Advertiser.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.