Coaliţia PSD-ALDE, război total cu "ambasadele străine". Acuzaţii de trafic de influenţă şi colaborare cu DNA

Liderii coaliţiei PSD-ALDE reacţionează dur, vehiculând inclusiv acuzaţii de trafic de influenţă, după ce ambasadele Statelor Unite şi Germaniei au criticat controversatul proiect de modificare a legilor justiţiei avansat de ministrul Tudorel Toader.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Ambasadele străină au văzut că nu există aliat mai bun în acest demers al lor de a-şi promova firmele şi interesele lor decât DNA-ul, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele ALDE, Călin Popescu Trăiceanu.

"Sigur că nu pot să nu fac o referire directă la atitudinea unor ambasade şi ambasadori. Mă surprinde şi mă dezamăgeşte profund atitudinea ambasadei americane, pentru că şi eu, ca şi alţi români, am privit cu admiraţie şi la o Americă care este prin esenţă ţara libertăţilor. Dacă un demnitar român ar promova o firma românească ar fi imediat acuzat, bineînţeles, de trafic de influenţă.

Dar ambasadele străine au văzut că nu există aliat mai bun în acest demers al lor de a-şi promova firmele şi interesele lor decât DNA-ul. Ei nu mai au nevoie să mai facă altceva decât să vină pe această piaţă în care toate firmele româneşti au fost decapitate, toţi au fost trimişi la plimbare, nu mai există o firma importantă de lucrări publice românească, toate contractele de lucrări publice sunt câştigate de firmele străine", a declarat Tăriceanu, politician trimis în judecată chiar de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, citat de Digi24.

Cu o zi în urmă, liderul PSD Liviu Dragnea - şi el condamnat penal într-un dosar şi trimis în judecată într-altul - se plângea că, în România, există unii ambasadori care "îşi permit" să interzică politicienilor dreptul de a începe dezbaterea pe tema modificării Legilor Justiţiei, în timp ce ei merg la miniştri şi încearcă să promoveze interesele unor companii străine, demers ce intră în categoria actelor de corupţie. Detalii aici.

Primul care a lansat atacul a fost însă deputatul PSD Liviu Pleşoianu, care a cerut nici mai mult nici mai puţin decât "expulzarea" ambasadorului american. Detalii aici.