Dragnea: Vom avea un sistem "integrat şi compact" de comunicare PSD-ALDE-Guvern-Parlament

Coaliţia PSD-ALDE urmează să se "cosolideze" pe partea de comunicare, după mai multe "deficienţe" constatate în acest sens.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderii coaliţiei de guvernare au convenit constituirea unui sistem integrat de comunicare PSD - ALDE - Guvern - Parlament, a anunţat sâmbătă, la finalul întrevederii, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Sunt probleme în primul rând de comunicare între Guvern şi partide, între partide şi Guvern şi în cadrul grupurilor parlamentare şi între membrii comisiilor de specialitate din Parlament. Am convenit astăzi - este o decizie importantă - să avem un sistem integrat şi compact de comunicare PSD - ALDE - Guvern - Parlament în aşa fel încât măsurile legislative, guvernamentale care se iau să poată să fie comunicate în timp real sau poate de la stadiul de intenţie, şi noi să le putem comunica în mod coerent şi noi şi colegii care au apariţii publice", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Şeful PSD a precizat că există, de asemenea, o discuţie referitoare la responsabilităţile care vor trebui alocate secretarilor de stat care trebuie să fie încheiată săptămâna viitoare.

"Vom avea analize serioase asupra responsabilităţilor care au fost alocate fiecărui secretar de stat. Va fi o discuţie cinstită şi aşezată funcţie de dorinţele şi capacităţile fiecăruia, o discuţie pe care o vom avea cu miniştrii. De asemenea dacă vor apărea probleme la nivel local, deocamdată nu sunt. Am stabilit un sistem de comunicare şi de intervenţie în aşa fel încât aceste probleme să se regleze pe fond. Nu există tensiuni în coaliţie. (...) Relaţia dintre mine şi Călin Popescu-Tăriceanu este una foarte solidă, foarte sinceră şi foarte puternică şi pe această relaţie se bazează şi relaţiile din coaliţie şi susţinerea majorităţii parlamentului", a afirmat Dragnea.

La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dat asigurări că nu există nicio tensiune în coaliţia de guvernare, ci doar anumite deficienţe pe partea de comunicare care vor fi remediate.

"La lucrările Delegaţiei permanente şi a Biroului Politic central l-am invitat şi pe preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, care s-a adresat colegilor noştri pe câteva chestiuni pe care le considerăm esenţiale şi anume îndeplinirea obligaţiilor pe care noi ni le-am asumat prin programele electorale şi apoi în programul de guvernare. Avem o responsabilitate privind acest angajament. Niciun act de guvernare nu este simplu. Avionul, după cum spuneam, nu merge fără piloţi, e sarcina noastră să ne ocupăm de coordonarea politică, la nivelul partidelor, la nivelul Parlamentului, să asigurăm buna conlucrare cu Executivul. Fără îndoială nu cred că s-a pomenit undeva o coaliţie sau o guvernare care să nu aibă niciun fel de probleme", a punctat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a explicat că sarcina liderilor coaliţiei de guvernare este de a netezi asperităţile şi la nivelul structurilor politice şi la nivelul comunicării.

"Constatăm permanent anumite deficienţe pe partea de comunicare pe care încercăm să le remediem. Am discutat în acest sens ce vom face în continuare şi am convenit în acest sens în aşa fel încât acţiunile pe care le decidem să nu reuşim să le punem sub semnul întrebării prin propriile noastre deficienţe. Sigur, opoziţia nu va exista să atace, să încerce să inspire neîncredere în acţiunile noastre. Dar, aşa cum s-a văzut de la alegeri încoace, efectul guvernării este măsurat pozitiv de marea parte a cetăţenilor şi vom continua să punem în aplicare planurile de care am vorbit. Apariţia noastră împreună astăzi este destinată clar risipirii oricăror speculaţii pe care am văzut că unii le-au făcut că ar exista tensiuni. Nu există niciun fel de tensiune, din contră, avem o relaţie bună, o relaţie de încredere pe care şi unul şi altul o apreciem pe care le bazăm că avem de luat decizii politice grele în continuare", a notat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne