Dragnea: Roşia Montană este un subiect delicat care trebuie adoptat cu foarte multă cumpănire

Preşedintele PSD Liviu Dragnea îndeamnă la "cumpătare" pe subiectul Roşia Montană, a doua zi după ce românii au ieşit în stradă, nemulţumiţi fiind de intenţia premierului Mihai Tudose de a retrage dosarul de la UNESCO.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Subiectul Roşia Montană este unul "delicat" şi trebuie abordat cu "foarte multă cumpănire", a atras atenţia sâmbătă, în faţa presei, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Părerea mea, la subiectul Roşia Montană trebuie foarte multă grijă. Nu ştiu dacă cineva a iniţiat vreun demers. Nu am auzit de la Guvern să înceapă ceva, nici de la alte instituţii. Eu zic să fim mai cumpăniţi cu subiectul", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat despre afirmaţiile ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, potrivit cărora dosarul a fost depus "ilegal" la UNESCO, şeful PSD a replicat:

"Dacă procedurile nu au fost corecte e normal că ele nu pot să aibă efecte. Dar, dincolo de asta, subiectul în sine, Roşia Montană, este un subiect delicat care trebuie abordat cu foarte multă cumpănire".

În acelaşi timp, Dragnea a precizat că îi vine greu să creadă că ar putea fi reactivat proiectul din 2013 pe această temă.

Reamintim că în jur de 1000 de persoane i-au cerut vineri demisia premierului pentru intenţia de a retrage dosarul Roşia Montană de la UNESCO, demers ce ar reprezenta o sfidare la adresa tuturor celor care au luptat pentru ca Munţii Apuseni să nu fie contaminaţi cu cianuri. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne