CNADNR va aplica, în perioada 24-26 august, restricţii temporare de circulaţie în 21 de judeţe

Epoch Times România
22.08.2012

CNADNR va aplica, în perioada 24-26 august, restricţii temporare de circulaţie în 21 de judeţe pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, fiind astfel interzisă circulaţia între orele 11.00-20.00, ca urmare a averizării de cod portocaliu de căldură.

Restricţia va fi aplicată pe toate drumurile naţionale din următoarele judeţe: Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Craş Severin, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila.

Excepţie vor face transporturilor de persoane, de animale vii si de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participa la intervenţii în caz de forta majoră, transporturi funerare,poştale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi; de mărfuri sub temperatura controlată,pentru tractari vehicule avariate;pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate şi transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizarii.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, datorită temperaturilor ridicate din timpul zilei se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră. Restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile vor intra în normal şi va fi anunţată prin mass-media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor