Cluj: Andreea Paul Vass (PDL) este nemulţumită de prezenţa scăzută a femeilor în politică

Andreea Paul (www.gov.ro)
Epoch Times România
23.04.2012

Andreea Paul Vass, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PDL şi consilier al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, este nemulţumită de prezenţa scăzută a femeilor în politică şi de reprezentativitatea pe care acestea o au pe listele pentru alegerile locale.

"Este o perpetuă nemulţumire, de peste două decenii, în ceea ce priveşte ascensiunea politică a femeilor, pentru că ele sunt foarte utile în campania electorală, dar se regăsesc cu multă greutate pe listele de candidaturi atunci când este cazul, fie că este vorba de primării, fie că este vorba de consilieri locali. Sigur că lucrurile se schimbă de la un mandat la altul, dar cu o viteză mult prea lentă faţă de ceea ce ne-am dori noi să fie", a declarat, duminică, Andreea Paul Vass.

Ea consideră că vinovaţi pentru această stare de lucruri sunt în primul rând "diriguitorii politici", care sunt "de gen exclusiv masculin".

Andreea Paul Vass este de părere că pentru o prezenţă mai mare a femeilor în politică ar trebui să existe o prevedere legală specială, aşa cum este în mai multe ţări ale lumii.

"Cota minimală de gen legiferată, adică obligatorie, eu pentru această soluţie militez, dar contează foarte mult ceea ce cred şi gândesc românii. Ţări care au optat pentru această cale sunt foarte multe: Franţa, Norvegia, Finlanda, Spania, Slovenia etc", a spus prim-vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PDL.

Andreea Paul Vass a fost prezentă duminică la Cluj, unde a organizat o nouă etapă a proiectului său dedicat copiilor "Ai în plus o carte - dă-o mai departe".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor