Antonescu: PNL nu renunţă la candidatura la sectorul 6 şi speră la candidaturi comune ale USL la Bucureşti

Crin Antonescu. (www.pnl.ro)
Epoch Times România
23.04.2012

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, duminică seara, că PNL nu renunţă la candidatura la sectorul 6 şi că speră ca la reuniunea de luni a USL să se decidă candidaturi comune ale USL la sectoarele Bucureştiului.

"Nu renunţăm la candidatura PNL la sectorul 6, candidatură care va fi câştigată de dl Rareş Mănescu care este preşedintele organizaţiei de ani buni, un om care, din punctul nostru de vedere şi nu avem vreun contraargument de la aliaţii noştri, nu poate fi împiedicat în niciun fel să câştige sub culorile USL acest sector", a spus Antonescu la Realitatea TV.

Întrebat dacă va ceda candidatura la sectorul 6, el nu ar dori să comenteze, arătând că lucrurile sunt clare.

"Am discutat, am spus cum ni se pare nouă cât se poate de echitabil şi cu mari şanse de câştig cu candidat PSD la sectorul 3 şi candidat PNL la sectorul 6", a spus Antonescu.

El a subliniat că sectoarele 2, 3 şi 5 revin PSD, conform principiului parităţii.

Crin Antonescu a precizat că la şedinţa USL se va decide asupra candidaturilor la sectoare.

"Mâine (n.r. luni) avem reuniunea care va definitiva acest subiect. Aştept foarte liniştit ziua de mâine. O dată pentru că nimeni nu-l contrazice pe Victor Ponta în chestiunea asta, categoric este mai bine să avem candidaturi comune din raţiuni strict electorale. Pe un vot într-un singur tur este evident că primarul actual al sectorului 3 sau primarul actual al sectorului 6 primesc din partea noastră o mare şansă dacă avem candidaturi separate. Pe de altă parte, deşi în absolut afirmaţia lui Ludovic Orban care este adevărată nu putem să ne gândim, angajaţi în această construcţie, la binele propriului nostru partid", a declarat preşedintele PNL.

El a admis că eventuale candidaturi separate la sectoare ar face bine PNL.

"Orice candidatură separată consolidează electoratul strict al unui partid, îi rodează candidaţii, îi exprimă mai ferm programul. Eu sper că mâine vom avea soluţia cu candidaturi comune", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a precizat că îşi propune menţinerea alianţei cu PSD până în 2016.

"Acum câteva luni v-aş fi spus până dispare PDL, dar PDL s-ar putea să dispară înainte de socotelile noastre. Un ciclu electoral, presupunând, ceea ce nu-mi mai pare aşa fantasmagoric, că PDL nici nu se mai prezintă la alegerile din toamnă, alegerile parlamentare sau că obţine un scor extrem de mic, tot vom păstra aceasta alianţă, care, pe un program echilibrat, bine gândit, armonizat, să poată construi în patru ani majoritatea lucrurilor care să nu se schimbe după aceea, adică să avem nişte elemente pe un asemenea guvern de uniune naţională, nişte elemente de consens, care sa fie în acelaşi timp şi elemente de stabilitate legislativă, constituţională, de altă natura. Deci 2016...", a spus liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor