Clotilde Armand: Interesele politicienilor influenţează nepermis educaţia, sănătatea şi infrastructura

Cetăţenii implicaţi care pot contribui cu experienţa şi competenţele lor la buna guvernare sunt cea mai importantă resursă ignorată de clasa politică şi administrativă românească, a opinat Clotilde Armand de la Uniunea Salvaţi România.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Interesele partidelor şi ale politicienilor influenţează nepermis educaţia, sănătatea şi infrastructura. De la numirea unui director de şcoală sau de spital până la desemnarea unui preşedinte de federaţie de fotbal, procesul de selecţie a cadrelor de conducere trebuie depolitizat, a atras atenţia, pe contul său de Facebook, vicepreşedintele USR Clotilde Armand.

"Este esenţială organizarea de concursuri reale pentru ocuparea posturilor de conducere din şcoli, spitale, muzee, cu comisii de evaluare independente formate din profesionişti, aşa cum urmărim să se întâmple şi în instituţiile administraţiei centrale şi locale, în companii de stat şi regii autonome. Transparentizarea activităţii instituţiilor publice şi debirocratizarea serviciilor prin tehnologizare sunt priorităţi ale Uniunii Salvaţi România", a declarat Clotilde Armand.

Legile care reglementează statutul şi activitatea funcţionarilor publici îi protejează pe aceştia de ingerinţele politice, dar este nevoie în acelaşi timp, potrivit reprezentantei USR, şi de reprofesionalizarea lor reală, precum şi de evaluarea independentă a competenţelor şi activităţii lor.

"Participarea cetăţenilor nu trebuie să se limiteze la vot, ci presupune acţiunea lor continuă pentru îmbunătăţirea calităţii actului politic şi administrativ, central sau local, şi a rezultatelor acestuia. Cetăţenii implicaţi, care pot contribui cu experienţa şi competenţele lor la buna guvernare, sunt cea mai importantă resursă ignorată de clasa politică şi administrativă românească. Implicarea cetăţenilor este vitală pentru democraţie şi va reface legătura pierdută dintre politică şi societate.", a mai afirmat Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne