Clericii islamici se distanţează de atacatorii din Paris: ”şi-au vândut sufletul iadului”

Universitatea al-Azhra din Cairo.
Universitatea al-Azhra din Cairo. (Captură.)

Una din cele mai importante instituţii ale islamului sunit, Universitatea al-Azhar din Cairo, a comunicat vineri că se ”distanţează de actele criminale” desfăşurate în ultimele zile în Franţa.

În acelaşi timp, o serie de lideri islamici s-au delimitat de atacul desfăşurat miercuri la sediul publicaţiei franceze Charlie Hebdo, care s-a soldat cu moartea a 12 persoane. Ulterior, unul dintre suspecţi a comis alte două atacuri armate în Paris în timp ce alţi doi suspecţi au fugit spre nordul Franţei.

”Aceste acte nu au nimic de-a face cu Islamul şi cu realitatea credinţei noastre. Suntem solidari cu victimele şi întristaţi pentru familiile lor lovite de aceste acţiuni criminale. Aceste evenimente nu sunt nici în interesul musulmanilor, nici al Islamului, întrucât oamenii nu vor putea face diferenţa între aceste organizaţii teroriste şi musulmani”, au comunicat oficialii universităţii.

Uniunea Organizaţiilor Islamice din Franţa, care reprezintă 250 de organizaţii musulmane din Hexagon au ”condamnat în cei mai duri termeni acest atac criminal şi aceste crime oribile şi oferim condoleanţe familiilor”

Cei trei suspecţi din cazul Charlie Habdo au fost ucişi de forţele speciale franceze care au luat cu asalt, în jurul orei 18:00 (ora României) clădirile în care se baricadaseră.

În schimb, un cleric al grupării extremiste radicale Statul Islamic a revendicat vineri atacul soldat cu 12 morţi asupra redacţiei revistei franceze de satiră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe