Fugarul Ghiţă, amintiri din vacanţe exotice cu generalul SRI Florian Coldea

Dispărut fără urmă în timp ce era aşteptat pentru audieri în dosarul Ponta-Tony Blair, fostul deputat Sebastian Ghiţă susţine că Iohannis este prizonierul lui Coldea şi lui Kovesi şi că lucrurile avansează galopant spre un fel de teroare căreia nimeni nu-i va mai putea rezista.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Dispărut fără urmă de sub nasul poliţiştilor, fostul deputat Sebastian Ghiţă a apărut din nou public. Nu în carne şi oase, ci într-o înregistrare video difuzată de postul pe care l-a fondat, înregistrare în care lansează noi acuzaţii la adresa deja consacraţilor săi "inamici", generalul SRI Florian Coldea şi şefa DNA. Cei doi sunt portretizaţi drept un duo malefic care, prin dosare trucate şi şantaj, controlează din umbră România şi pe politicieni.

Ghiţă începe prin a povesti că a mers în vacanţe cu Florian Coldea şi familia acestuia şi prezintă facturi (ilizibile pe micul ecran) şi fotografii care, susţin el, îi dovedesc spusele. Ulterior, Ghiţă încearcă să acrediteze ideea că, din moment ce spune adevărul despre vacanţe, asta înseamnă că de fapt absolut tot ceea ce spune el este adevărat şi se lansează în acuzaţii contra lui Coldea, Kovesi şi, în subsidiar, a lui Iohannis pe care îl prezintă drept un prizonier al binomului SRI-DNA şi tehnocraţilor.

Concret, fostul deputat susţine că preşedintele Iohannis este "prizonierul" lui Coldea şi Kovesi, că cei doi au manipulat şi controlat prin dosare, efectul celor 10 ani de teroare instituită de binom fiind instalarea lui Iohannis şi a guvernului Cioloş.

Totodată, Ghiţă, fondator al unor firme abonate la contracte (bănoase) şi pe bandă rulantă cu statul şi implicat în mai multe dosare penale, îi acuză pe cei doi că au distrus capitalul autohton, că nu avem autostrăzi etc.

Redăm principalele declarţii ale lui Ghiţă:

"Poate vă întrebaţi de ce am făcut toate aceste dezvăluiri şi de ce am avut curajul să spun ceea ce cred eu că s-a stricat în România în ultimii ani şi cine sunt cei care în opinia mea sunt vinovaţi. Am făcut-o pentru că deja lucrurile avansează galopant spre un fel de teroare căreia nimeni nu-i va mai putea rezista. (...)

La începutul lui 2010, în luna februarie, la începutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles. Doar noi. Era înainte de Congresul PSD şi am hotărât să mergem într-o vacanţă pe o insulă exotică. Am stat împreună, se poate verifica uşor la Hilton Seychelles Nord Resort. Dintr-o întâmplare am găsit acasă plicul cu facturile de la acel hotel. Am stat 10 zile şi îmi aduc aminte că îl rugam să-l ajute pe Victor Ponta să câştige preşedinţia PSD. Iar Coldea îmi spunea că Băsescu nu-l vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine dar numai să nu ajungă Ponta la PSD. Ştia preşedintele Băsescu ce ştia. Dan Andronic de la Evenimentul Zilei poate să vă confirme că ne-am intersectat la întoarcere pe aeroportul din Istanbul.

Atunci a stat de vorbă la îmbarcarea în avion şi cu mine şi cu Florian Coldea. Coldea s-a speriat atunci de Andronic şi deşi avea bilet la business s-a mutat la economic. Îi era frică să nu afle Băsescu cu cine a fost în excursie. Nu a fost singura vacanţă petrecută cu Florian Coldea. În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu şi cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana, în Italia, unde am stat la o vilă numită Locanda Dell’Amorosa. Iată şi un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document. Fac toate aceste lucruri pentru că îmi credibilizează spusele şi în felul acesta vă puteţi da seama că tot ceea ce v-am prezentat este adevărat, este real şi este susţinut cu documente."

(...) Am vrut să vă dovedesc că tot ce am spus în această perioadă şi în campania electorală este sută la sută adevărat. La început am crezut în ei şi am crezut că vor să facă bine României şi că vor să-i ajute pe oameni şi că vor ca firmele româneşti să prospere, vor să se atragă fonduri europene, vor să construim autostrăzi, vor să muncim mai bine şi să prosperăm mai bine în ţara noastră.

Am făcut şi eu tot ce am putut să-i ajut şi să fiu lângă aceşti oameni. I-am spus totuşi, la un moment dat, acum vreo trei ani, dacă nu mă înşel, domnului Coldea, că au trecut mulţi ani de când conduce România şi că nu mai văd lucrurile la fel de bine cum le vedeam la început. I-am spus că este distrus capitalul românesc sistematic, că gradul de sărăcie a crescut, că spitalele şi şcolile sunt într-un stadiul de degradare mult mai grav decât credem noi, că nu avem nici autostradă de la Piteşti la Sibiu, şi nici de la Comarnic la Braşov.

Că am reuşit în anii ăştia să gonim din ţară trei milioane de români şi că am predat economia multinaţionalelor. I-am spus atunci că oamenii români încet, încet o să-i considere şi o să-i numească vinovaţi pentru dezastrul din ultimii 10 ani pe Coldea şi pe Kovesi. Rezultatul celor 10 ani de frică şi teroare a fost aducerea lui Iohannis la putere, împreună cu tehnocraţii lui Cioloş veniţi de la Bruxelles. Iohannis este prizonierul lui Coldea şi lui Kovesi, am prezentat aceste lucruri în Parlamentul României. Îi e frică de ce dosare îi pot face doamnei Carmen Iohannis acum şi îi mai e frică preşedintelui Iohannis de ce i se va întâmpla după această perioadă de preşedinţie. Ameninţarea cu dosare penale planează chiar şi asupra preşedintelui României. De 10 ani Florian Coldea şi Codruţa Kovesi conduc, fie Parchetul General şi DNA-ul - în cazul doamnei Kovesi - fie SRI-ul - în cazul domnului Coldea. Se sprijină reciproc şi anihilează orice ameninţare la adresa lor. Astăzi, zilele acestea, sfidează votul românilor.

(...). După 10 ani în care politicienii au plecat de la putere, dar Coldea şi Kovesi au rămas, cu dosarele lor false, cu denunţătorii lor mincinoşi, cu aranjamentele lor, cu judecători fricoşi, asta este ceea ce se întâmplă astăzi în România şi românii au votat. Nu mai vor aşa ceva! Cred şi eu, ca mulţi oameni, că e momentul să vă opriţi.

Prin aceasta am vrut să le transmit celor doi, lui Florian Coldea şi Codruţei Kovesi, prin aceste episoade, că nu voi ceda, că voi spune adevărul şi că nu o să ezit niciodată să le spun oamenilor de ce am crezut în ei la început, ce m-a făcut să mă îndoiesc de ei pe parcurs şi de ce am ajuns astăzi să mă lupt cu ei. Iar aceste dezvăluiri pe care le-aţi văzut sunt doar începutul. Am să continui cu mai multă putere.", declară Ghiţă, în înregistrarea difuzată de România TV.

Ulterior difuzării înregistrării, jurnalistul Dan Andronic a confirmat că s-a întâlnit cu prim-adjunctul SRI în aeroportul din Istanbul, dar a susţinut că nu îşi aminteşte de Sebastian Ghiţă.

"Mi-am amintit de întâlnirea cu generalul Coldea din Istanbul. Nu mai ţineam minte perioada, ştiu că era după alegerile din 2008. Era o cursă Tarom. Confirm că am discutat pe aeroportul în Istanbul cu generalul Coldea. Nu îmi mai amintesc de Sebastian Ghiţă, nu îl cunoşteam în acea perioadă. În rest, povestea cu schimbatul biletelor de avion nu o ştiu", a declarat Dan Andronic, citat de Hotnews, la România TV.