PNL, ofensivă: Petiţie pentru demiterea ministrului Sănătăţii şi a lui Dragnea

După 6 luni de guvernare PSD, avem aproape 500.000 de copii nevaccinaţi, a tras un semnal de alarmă fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
14.07.2017

PNL Sibiu lansează o petiţie online pentru demiterea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, din cauza lipsei vaccinurilor, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"După 6 luni de guvernare PSD, avem aproape 500.000 de copii nevaccinaţi. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat faptul că, la data de 31 mai, aveam un număr record de copii nevaccinaţi: 11.973 nevaccinaţi cu BCG, 27.499 cu hepatitic B pediatric, 89.990 cu hexavalent, 164.828 cu ROR, 109.286 cu tetravalent şi 88.112 cu difterotetanic. Din cauza nepăsării şi iresponsabilităţii, România a ajuns un focar epidemiologic de rujeolă. Avem 7.500 de bolnavi de rujeolă, iar numărul deceselor a crescut la 31. România a ajuns un stat complice la moartea cu zile a zeci de copii", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Întrebată ce crede despre părinţii care refuză vaccinarea copiilor, fosta şefă a PNL a replicat:

"Cred că părinţii trebuie să fie obligaţi şi să răspundă foarte sever în faţa legii, dacă refuză să-şi vaccineze copiii. Cred că trebuie un sistem legal care să oblige părinţii să-şi vaccineze copiii, iar dacă refuză lucrul acesta, atunci să îşi asume întreaga răspundere pentru îmbolnăvirea propriilor copii şi a celor din jurul copiilor care sunt contaminaţi cu bolile respective. Şi cred, de asemenea, că obligativitate la acest sistem foarte strict de vaccinarea copiilor, ca statul să îşi facă datoria. Pentru că nu poţi să obligi părinţii să îşi vaccineze copiii, iar statul să nu pună la dispoziţia părinţilor vaccinurile obligatorii".

Raluca Turcan i-a cerut ministrului Sănătăţii să prezinte măsurile luate împotriva celor care se fac vinovaţi de moartea celor 31 de copii şi dacă stocul de vaccin cumpărat luna trecută este suficient pentru a ajunge la fiecare copil şi, totodată, solicită clarificări referitor la situaţia legii privind obligativitatea vaccinării.

Petiţia PNL privind vaccinurile o găsiţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor