USR, la atac: Premierul Tudose, acuzat că face de râs România la Bruxelles

Preşedintele Comisiei Europene şi cel al Consiliului European au sancţionat tacit derapajele ultimului Cabinet PSD, evitând să se afişeze cu premierul Mihai Tudose într-o conferinţă de presă, a atras atenţia deputatul Matei Dobrovie.
Andrei Pricopie
14.07.2017

alte articole

Matei Dobrovie (USR) (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
14.07.2017

Nu este nevoie ca miniştrii PSD să meargă la Bruxelles pentru cosmetizarea imaginii pentru că oficialii europeni ştiu cu cine au de-a face şi şi-au manifestat neîncrederea faţă de coaliţia de guvernare a cărei singură agendă rămâne protejarea corupţilor şi eliberarea acestora din puşcării, a acuzat deputatul USR Matei Dobrovie, în cadrul unui comunicat de presă.

"La întâlnirile cu oficialii europeni, Mihai Tudose a retras măsuri economice importante propuse de PSD precum taxa pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate. Premierul PSD a încercat să dea asigurări oficialilor europeni că ţinta de deficit de 3% nu va fi depăşită şi că nu vom mai avea o altă ordonanţă 13. Mai mult, a vorbit despre ridicarea MCV. Din păcate, mesajul actualei majorităţi că va continua lupta împotriva corupţiei nu este credibil, dat fiind că acum se pregăteşte un proiect de lege cu dedicaţie pentru ca Liviu Dragnea, condamnat penal, să poată fi instalat premier", a transmis USR.

Potrivit Uniunii, mesajul preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk a fost unul de neîncredere - aceştia au sancţionat tacit derapajele ultimului cabinet PSD, evitând să se afişeze cu Tudose într-o conferinţă de presă.

Mai mult, într-un mesaj postat pe Twitter, Donald Tusk a comunicat sec după întâlnirea cu premierul român că a subliniat valorile UE şi aşteptările pe care UE le are de la societatea românescă în lupta împotriva corupţiei.

"Consider ridicol faptul că în acest context premierul susţine că ar fi primit promisiuni pentru ridicarea MCV şi că vor exista contacte regulate între membrii Cabinetului său şi instituţiile europene. Îi fac cunoscut domnului Tudose faptul că aceste contacte regulate se realizează deja prin Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE. Nu este nevoie ca miniştrii PSD să meargă la Bruxelles pentru cosmetizarea imaginii. Oficialii europeni ştiu cu cine au de-a face şi şi-au manifestat neîncrederea faţă de PSD-ALDE a căror singură agendă rămâne protejarea corupţilor şi eliberarea acestora din puşcării", a declarat Matei Dobrovie, deputat USR şi membru al Comisiei de politică externă.

USR consideră că Mecanismul de Cooperare şi Verificare a împiedicat derapaje grave precum atacurile împotriva justiţiei şi a instituţiilor anti-corupţie.

"Suntem ferm convinşi de faptul că progresele făcute în justiţie şi anti-corupţie nu sunt ireversibile şi de aceea susţinem menţinerea Mecanismului. Ne pronunţăm hotărât pentru o justiţie independentă de orice influenţe politice, pentru apărarea statului de drept şi o democraţie participativă, în care aleşii sunt responsabilizaţi de alegători", se mai arată în comunicatul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor