Cîţu: Legea bugetului a fost finalizată. Ţinta de deficit este de 7-7,1%

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că legea bugetului este finalizată şi va fi dezbătută public marţi sau miercuri, cel târziu, adăugând că ţinta de deficit asumată este între 7 şi 7,1%.

“[Legea bugetului de stat – n.r.] va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată. Va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a precizat Cîţu, la Parlament.

În ceea ce priveşte eliminarea sporurilor din sectorul bugetar, premierul a afirmat că, pe moment, este vorba de o plafonare a acestora.

“Despre aceste amendamente vorbim. Ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament. E vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”, a explicat liderul PNL.

De asemenea, Florin Cîţu a mai anunţat că ţinta de deficit asumată de coaliţia de guvernare prin proiectul Legii bugetului este cuprinsă între 7 şi 7,1%.

Întrebat dacă a primit planurile de restructurare de la companiile de stat cu pierderi, premierul a replicat:

“Nu. Şi v-am spus că restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”.

Totodată, prim-ministrul a confirmat faptul că va exista o “reducere” cu 30% a fondurilor alocate partidelor.