Circa 300 de sindicalişti de la Hidroelectrica au protestat faţă de privatizarea companiei

Epoch Times România
04.04.2012

În jur de 300 de reprezentanţi ai Federaţiei Sindicale Hidrosind au protestat miercuri în faţa Ministerului Economiei împotriva listării la bursă a Hidroelectrica într-un moment nefavorabil, când acţiunile companiei vor fi subevaluate.

"Nu ne opunem ideii de listare, ci susţinem că momentul este nefavorabil. Aceasta deoarece acum bursele sunt jos şi, în plus, acum compania trece printr-o situaţie tare dificilă, cauzată de secetă. Astfel că acţiunile companiei vor fi subevaluate", a declarat Decebal Sulea, preşedintele Hidrosind.

El a arătat că, la vizitele trecute, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, a cerut privatizarea a 51% din companie, spunând că doar aşa pot fi atraşi investitorii.

O delegaţie a sindicaliştilor a discutat, în sediul ministerului, cu Adrian Margin, directorul de cabinet al ministrului de resort, Lucian Bode.

"I-am cerut să scoată Hidroelectrica de pe lista de privatizări sau să se precizeze clar că va fi listat un pachet de maximum 10%. Noi ne temem că se va începe cu 10% şi vor ajunge să fie vândute peste 51% din acţiunile companiei, aşa cum a cerut Franks, iar atunci vom pierde controlul. Aşa s-a întâmplat şi cu Petrom (privatizată în 2004 - n.r.). Domnul Margin ne-a spus că nu ne poate garanta faptul că se vor vinde doar 10% din acţiuni", a mai spus liderul sindical.

Guvernul şi-a asumat în faţa FMI listarea la bursă a unui pachet minoritar din Hidroelectrica în toamna acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor