Cioloş va aduce la Palatul Victoria obiceiuri noi. Administraţia evaluată pe criterii de eficienţă

Odată instalat în fruntea Guvernului, Cioloş va demara o operaţiune de evaluare a angajaţilor din Administraţie.
Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.
Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş. (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.11.2015

Premierul desemnat Dacian Cioloş va aduce la Palatul Victoria "obiceiuri" europene. Potrivit profit.ro, imediat după instalarea în funcţie, Cioloş va începe o operaţiune de evaluare a tuturor angajaţilor din administraţie, atât funcţionari publici, cât şi personal de conducere, pe baza unor criterii de eficienţă asemănătoare celor folosite în interiorul Comisiei Europene.

Procesul de evaluare se va derula pe parcursul anului viitor.

Viitorul prim-ministru consideră că un proces de depolitizare a întregii administraţii, care nu a fost încheiat nici după 25 de ani de la Revoluţie, nu poate fi realizat "peste noapte", deoarece o astfel de măsură ar reprezenta o epurare politică.

Cioloş consideră că este necesar un proces de evaluare a întregului sistem administrativ, pe care îl va derula pe parcursul anului viitor şi pentru care vor fi aplicate criterii de analiză asemănătoare celor folosite pentru funcţiile din interiorul Comisiei Europene. Vor fi evaluate toate funcţiile publice, atât cele de execuţie, cât şi cele de conducere, cu două tipuri de evaluare, corespunzătoare nivelului funcţiei.

"Premierul desemnat consideră că există şi oameni care fac o treabă bună în administraţie chiar dacă au culoare politică, motiv pentru care evaluarea va lua în calcul eficienţa angajaţilor, nu apartenenţa politică", au declarat pentru profit.ro surse oficiale.

Informaţiile vin în contextul în care miercuri seara, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat pe Cioloş că dacă va schimba prefecţii, în prag de iarnă, imediat după instalarea noului Cabinet la Palatul Victoria, administraţia ar putea să funcţioneze cu mari sincope.

Dragnea a mai declarat că, deşi PSD nu va propune miniştri sau secretari de stat, nu i se pare normal ca noul Guvern să procedeze la o "epurare" politică în administraţie, în structurile deconcentrate ale acesteia şi la nivelul prefecţilor.

Potrivit lui Liviu Dragnea, Cioloş i-ar fi răspuns că nu intenţionează, dacă va fi votat Guvernul pe care îl va prezenta, să înceapă o acţiune brutală de schimbare a administraţiei: "Se pare că va avea o atitudine corectă, normală", a adăugat Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor